Meteen naar de inhoud
Home » Haar dochter noemde haar “dik” na het zwemmen – haar reactie is briljant

Haar dochter noemde haar “dik” na het zwemmen – haar reactie is briljant

  • door

Iemand “dik” of “vet” noemen is een pijnlijke belediging. Maar waarom is dat eigenlijk? Dat vroeg iedereen zich af toen Allison, een moeder van 2 kinderen, op internet vertelde wat er onlangs gebeurde toen ze een bezoek aan het zwembad bracht met haar twee kinderen. Toen de 30-jarige, door haar dochter, dik werd genoemd, had Allison een briljante reactie. Haar bericht gaat nu viraal.

Toen Allison Kimmey slechts 14 jaar oud was, begon ze met diëten. Tot haar afstuderen lukte het haar om maat 32-34 te te behouden, maar het diëten viel haar zwaar en Allison was niet gelukkig. Drie jaar geleden, toen Allison 27 jaar was, droeg ze maat 38 en realiseerde ze zich dat ze veel gelukkiger zou zijn als ze het gevecht met haar gewicht los zou laten.

Om zichzelf te motiveren, maakte ze een instagram account aan, @allisonkimmey, waar ze haar foto’s en inspiraties deelt.

Kort geleden bracht Allison, samen met haar zoon en dochter, een bezoek aan het zwembad. Toen het tijd was om te vertrekken, werd Allison’s dochter boos en noemde haar vet. Allison beschrijft het incident op instagram:

Ik: “Wat heb je over mij gezegd?”

Zij: “Je bent vet, mama. Het spijt me.”

Ik: “Laten we erover praten. De waarheid is, dat ik niet vet ben, niemand IS vet. Het is niet iets dat je kunt ZIJN. Maar ik HEB wel vet. We hebben ALLEMAAL vet. Het beschermt onze spieren en onze botten en geeft ons energie. Heb jij vet?”

Zij: “Ja, ik heb hier wat in mijn buik.”

Ik: “Dat klopt! Dat heb ik ook en je broer ook!”

Haar broer: “Ik heb geen vet. Ik ben de slankste. Ik heb alleen spieren.”

Ik: “Nou, eigenlijk heeft iedereen vet. Maar de hoeveelheid verschilt per persoon.

Haar broer: “Oh, dat klopt! Ik heb een beetje vet om mijn grote spieren te beschermen! Maar jij hebt meer dan ik.”

Ik: “Ja, dat is waar. Sommige mensen hebben veel vet, en anderen veel minder. Maar dat betekent niet dat één persoon beter is dan de andere. Begrijpen jullie dat?”

Beide kinderen: “Ja, mama.”

Ik: “Dus kunnen jullie herhalen wat ik zei?”

Beide kinderen: “Ja! Ik moet niet zeggen dat iemand vet is, omdat je niet vet kunt zijn, maar iedereen HEEFT vet en het is oké om verschillende hoeveelheden vet te hebben.”

Ik: “Dat is juist!”

Niet alleen wilde Allison haar kinderen leren hoe ze met anderen moeten praten, maar ze wilde haar kinderen en anderen ook laten weten dat iedereen gelijk is, ongeacht het gewicht. Haar bericht gaat nu viraal.

Wat een inspirerende vrouw! We moeten elkaar vaker aanmoedigen in plaats van elkaar op uiterlijk beoordelen. Deel als je het ermee eens bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.