Meteen naar de inhoud
Home » Dochter verdween van huis. 6 maanden later ziet moeder deze foto op facebook

Dochter verdween van huis. 6 maanden later ziet moeder deze foto op facebook

  • door

Maureen Gullett’s veertienjarige dochter, Rosemary Gullett, was al ruim 6 maanden vermist. In eerste instantie ging iedereen er vanuit dat Rosemary weggelopen was. Maar toen Maureen een foto van een jong meisje op Facebook zag, herkende ze haar dochter. Men gaat er nu vanuit dat Rosemary mogelijk slachtoffer van mensenhandel geworden is.

Het uiterlijk van het meisje is op de foto anders – het is enigszins aangepast om haar ware identiteit te verbergen. Zo was Rosemary’s haar voorheen rood, maar op de foto blond. De politie in Oregon denkt dat Rosemary naar een andere staat is gebracht. Haar moeder geeft aan dat ze zich mogelijk in California, Texas, Washington, Tennessee, of Hawaii bevindt.

Rosemary gebruikt nu een schuilnaam en heeft contact opgenomen met een aantal vrienden via sociale media. Geen van hen weet echter waar ze is. In een Facebook bericht vraagt Maureen om hulp bij het vinden van haar dochter. Ze geeft bovendien een  beloning van $1.000 weg.

Kinderen die slachtoffer zijn van mensenhandel worden uitgebuit. Volgens UNICEF kunnen ze gedwongen worden om in fabrieken, als kindsoldaten, op boerderijen of in bordelen en stripclubs te werken.

In alle 50 staten van de Verenigde Staten, is melding gemaakt van mensenhandel. UNICEF heeft in de VS een project gelanceerd om een eind te maken aan deze praktijk. Bezoek hun website om te weten te komen hoe je kinderen kunt beschermen en hoe je kunt herkennen of een kind mogelijk slachtoffer is van mensenhandel.

Deel dit artikel met je vrienden en familie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.