Meteen naar de inhoud
Home » Dodelijke stroming sleurt hele familie mee – dan vormen helden een menselijke ketting

Dodelijke stroming sleurt hele familie mee – dan vormen helden een menselijke ketting

  • door
Esther

Het is niet altijd gemakkelijk om medeleven en liefde van anderen te krijgen – en zeker niet van wildvreemden. Maar als het erop aankomt, kunnen mensen (zelfs vreemden) bij elkaar komen om te doen wat juist is.

 

Dit was onlangs op 11 juli 2017 het geval op het strand in Panama City, Florida. Het was een doodgewone dag en vanwege de hoge temperaturen zochten badgasten verkoeling in de zee. Maar zoals we allemaal weten is de zee een reusachtige en krachtige entiteit met een eigen wil. Zonder enige waarschuwing, veranderde het getij, en kwamen twee jonge jongens, Noah Ursrey, 11 en zijn broer Stephen, 8, vast te zitten in een dodelijke muistroom.

Hun moeder, Roberta Ursrey, hoorde hun noodkreten en rende dapper naar haar zoons toe, maar jammer genoeg werd ook zij meegesleurd en moest zij ook vechten voor haar leven. De grootmoeder van de jongens, Barbara Franz, en 5 andere strandgangers kwamen ook vast te zitten in de dodelijke stroming.

Maar toen zorgde de meest pure vorm van menselijkheid voor verandering.

Er waren helaas geen standwachten aanwezig op het strand, maar willekeurige mensen besloten gelukkig om de zwemmers in nood te helpen. En ze deden dit op de meest briljante manier: ze vormden een menselijke ketting, schrijft The Washington Post.

Strandganger Jessica Simmons was aan het dineren op het strand, toen ze noodkreten hoorde. In eerste instantie dacht ze dat het om iemand ging die een haai had gezien, maar al gauw realiseerde ze zich wat er daadwerkelijk aan de hand was.

Ze besloot in actie te komen.

“Deze mensen gaan vandaag niet verdrinken,” dacht Jessica Simmons. “Dat gaat niet gebeuren. We gaan ze hieruit redden.”

Jessica, een sterke zwemmer, rende naar het water, en hoorde mensen roepen: “Maak een menselijke ketting!”

En dat is precies wat ze deden. 80 wildvreemden stapten moedig hand in hand het water in.

De ketting begon in zeer ondiep water dichtbij de kust en was ongeveer 90 meter lang en uiteindelijk ongeveer 4-5 meter diep.

Jessica en haar man Derek, ook een sterke zwemmer, slaagden erin om de mensen die in de stroming vastzaten vast te pakken en in veiligheid te brengen.

Het duurde bijna een uur om alle 9 mensen die in de verwoestende stroming vastzaten te redden. Twee van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeren nu in stabiele toestand.

Jessica vertelde later in een Facebook bericht over het krachtige moment waarop vreemden het leven van wildvreemden probeerden te redden.

“Om te zien dat mensen van verschillende rassen en geslachten, samen in actie komen om WILDVREEMDEN te redden is prachtig!! Mensen die elkaar niet eens kennen, voegden zich HAND IN HAND toe aan de ketting in het water om de slachtoffers te bereiken. Sta daar eens even bij stil.

Bekijk onderstaand nieuwsbericht voor meer over dit verhaal:

Deel dit verhaal met je familie en vrienden als je ook vindt dat de daad van deze vreemden, de ultieme vorm van menselijkheid is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.