Meteen naar de inhoud
Home » De dokter helpt een koppel bij het kinderen krijgen. Dan ontdekt hij iets zeer ongewoons dat hij niet voor zichzelf kan houden.

De dokter helpt een koppel bij het kinderen krijgen. Dan ontdekt hij iets zeer ongewoons dat hij niet voor zichzelf kan houden.

  • door

Er zijn koppels die niets liever willen dan een kind krijgen, maar zijn niet in staat er eentje te maken. Gelukkig bestaan er manieren om dit euvel te overkomen en hun dromen te verwezenlijken: In Vitro Fertilisatie (IVF).

Dit verhaal begint zoals alle andere. Jaren probeerde dit koppel zwanger te raken, zonder succes. Dit koppel uit Jackson, Mississippi, besloot dan maar IVF uit te proberen. Ze hadden grote hoop om ouders te worden.

Vruchtbaarheidsdokters weten maar al te goed dat koppels vaak een torenhoge hoop hebben bij deze methode. Echter, de methode is, ondanks alle medische vooruitgang, nog steeds erg onzeker en lang niet altijd succesvol.

Bij dit geval moest de dokter het koppel iets vertellen dat hij nog nooit aan een koppel had moeten vertellen. Het is standaardprocedure om een DNA-test af te nemen bij de ouders om een idee te vormen van hun genetische structuur. Dit helpt dokter om de beste strategie te kiezen zodat een zwangerschap kan wordt bereikt.

Maar als de dokters in Jackson een DNA-test uitvoeren bij dit getrouwde stel, zijn de resultaten wel erg verrassend en moet er dieper gegraven worden in de medische geschiedenis van het paar. Een dokter die bij deze zaak betrokken was, herinnerde zich, “normaal gezien vergelijken we de resultaten van beide partners niet, maar in dit geval was de overeenkomst bijna compleet. Mijn eerste idee was dat er verwantschap bestond tussen de twee, mogelijk neef en nicht. Dat komt wel vaker voor.”

De dokter had het bij het rechte eind, alleen waren de twee geen neef en nicht. Men controleerde de overeenkomsten opnieuw en zagen ook dat de twee op dezelfde dag geboren waren. ‘Deze informatie indachtig, kon er maar een antwoord zijn: ze waren tweelingen! Het was moeilijk om deze feiten op tafel te gooien maar ik moest er met het paar over praten.”

De dokter maakte zich op om de twee te confronteren met zijn bevindingen. Bij hun volgende bezoek vroeg hij hen of ze wisten dat ze tweelingen waren. Het koppel proestte het uit en de man zei: “Veel mensen vragen ons dat  omdat we op dezelfde dag geboren zijn en een beetje op elkaar lijken.” Maar het was allemaal toeval en ze waren zeker geen familie van elkaar.

De DNA-resultaten logen echter niet en het koppel was amper in staat om de feiten uiteindelijk aan te nemen. Na nog grondiger onderzoek bleek dat het koppel wel degelijk tweelingen waren. Hun ouders overleden bij een auto-ongeluk en hun kinderen kwamen in het zorgcentrum terecht. Door een administratieve fout kwamen de twee daarna in verschillende families terecht. Niemand had er nog een idee van dat ze tweelingen waren. Jaren later leerden de twee elkaar kennen op de universiteit en werden opslag verliefd. Ze leken zelfs een beetje op mekaar, hadden dezelfde interesses en ze waren beiden geadopteerd. De dokter voegde toe, “Dit is voor mij een erg moeilijke zaak omdat het mijn job is om mensen te helpen kinderen te krijgen. Het is de eerste keer dat ik blij ben dat ik daar niet in ben geslaagd.”

In Mississippi is het verboden voor broers en zussen om te trouwen. Het koppel moest dus meteen ook goed nadenken over hoe hun relatie verder zou verlopen. Vreemder dan dit zal je niet veel verhalen vinden. Het is een zwaar geval maar het koppel zal toch met een oplossing op de proppen moeten komen.

Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook!

Deze man werd 150 uur geopereerd en onderging een marteling om DIT te bereiken. Het resultaat maakte me sprakeloos!

Bronnen: Mississippi Herald Facebook/YouTube/Medicine and the Military/Holly Casto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.