Meteen naar de inhoud
Home » De dokters openen de deur en laten de hond bij zijn stervende baasje binnen. Wat er dan gebeurt, grijpt me recht naar het hart.

De dokters openen de deur en laten de hond bij zijn stervende baasje binnen. Wat er dan gebeurt, grijpt me recht naar het hart.

  • door

Er bestaat gewoon geen trouwere liefde dan de liefde van een hond voor zijn baasje. Als mens en dier van elkaar afscheid moeten nemen is dat des te meer hartverscheurend.

Toen Ryan Jessen uit de Amerikaanse staat California plotseling hoofdpijn kreeg, dacht hij dat het migraine was. Maar het was iets veel erger. De amper 33-jarige man heeft een hersenbloeding en valt in coma.

 

Eind november 2016 staat vast dat Ryan niet meer uit de coma zal ontwaken. Zijn familie treft de laatste regelingen. Op 30 november verzamelen vrienden en familie zich rond zijn bed om afscheid te nemen. Er ontbreekt echter nog een bijzonder familielid. Ryans’ geliefde hond Mollie begrijpt maar niet waarom zijn baasje niet meer naar huis komt.

Als zijn familie over de hond van Ryan vertellen, doen de dokters iets wonderbaarlijk: ze laten de hond op de afdeling intensieve zorgen binnen zodat Mollie toch nog van zijn lievelingspersoon afscheid zou kunnen nemen.

Mollie ziet de levenloze Ryan liggen en begrijpt meteen dat het een afscheid is. Hij beroert zijn gezicht zachtjes met zijn neus. Een laatste groet.

DEEL dit emotionele afscheid met je vrienden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.