Meteen naar de inhoud
Home » Doktoren: Er is een nieuw dodelijk wormpje / parasiet die in de hersenen bewegen. Deel dit aub verder…

Doktoren: Er is een nieuw dodelijk wormpje / parasiet die in de hersenen bewegen. Deel dit aub verder…

  • door

Amerikaanse artsen maken zich ernstige zorgen over de verspreiding van ratlongworm, een parasiet die menselijke schedels doordringt. De ratlongworm veroorzaakt ernstige ziekte en is vaak fataal.

Ziektegevallen worden veroorzaakt door de zogenaamde ratlongworm die voorheen alleen werden geïdentificeerd in Hawaii. Maar alleen al dit jaar waren er negen meldingen van infecties. Sinds 2007, waren er twee mannen overleden aan deze parasiet.

Maar de afgelopen drie maanden werden er plotseling negen patiënten toegevoegd aan deze lijst, volgens de CNN. En de parasiet is nu ook ontdekt in de Amerikaanse staten Californië, Alabama, Louisiana en Florida. Artsen zijn erg bezorgd over de toename.

Infectie door het eten van groenten en fruit

De parasiet kwam oorspronkelijk voor bij ratten. In de uitwerpselen van ratten, zitten larven van de longworm, die vervolgens worden gegeten door (naakt) slakken.

Het aanraken van slakken wordt daarom sterk afgeraden door de artsen. Alle lijkt niet genoeg in de meeste gevallen, want de mensen zijn besmet door het eten van rauwe groenten of fruit wat weer besmet is door de slakken.

Wanneer mensen de long worm binnen krijgen gaat de parasiet naar de hersenen. Binnen één tot drie weken, ervaren patiënten hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. De symptomen duren meestal twee weken tot twee maanden zorgt vaak tot de dood. Artsen vechten tegen de ratlongworm met antiparasitaire geneesmiddelen.

‘Ze bewegen in mijn hersenen’

De Hawaïaans​e Tricia Mynar heeft deze worm op dit moment in zich. “De parasieten bewegen in mijn hersenen”, vertelt ze in het Britse dagblad The Sun. “Ik voel ze vaak trillen en dat is erg heftig. Bij alles wat ik doe voel ik het.”

Kawika Kaina, uit de plaats​ Hana, vertelt aan de regionale nieuwssite Mauinews dat alle mensen die hier wonen erg bang zijn. “Iedereen maakt zich zorgen en is constant op zijn hoede. We houden onze kinderen zo ver mogelijk bij planten en bossen vandaan en letten goed op wat we eten.”

Artsen denken dat de verspreiding van de ratlongworm te maken heeft met de klimaatverandering en ontbossing. Ze vragen ook vriendelijk dit verder te delen en goed op te letten op slakken en groente en fruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.