Meteen naar de inhoud
Home » Dit dorp laat zien wat er gebeurt als de mens verdwijnt – de foto’s zijn werkelijk prachtig

Dit dorp laat zien wat er gebeurt als de mens verdwijnt – de foto’s zijn werkelijk prachtig

  • door

Wat zou er van steden en dorpen worden als ze op een dag verlaten worden door hun bewoners? De natuur neemt het heft in handen, dat is één ding wat zeker is. In China, is de Yangtze-rivier een populaire toeristische bestemming. En vooral de Shengsi archipel vanwege het subtropische klimaat. Shengsi is een archipel van bijna 400 eilanden aan de mond van de Yangtze-rivier. Er zijn slechts 18 eilanden bewoond.

Fotografe Zhou Jie, beter bekend onder het pseudoniem Jane Green, heeft een fascinerende fotoserie gemaakt van deze eilanden. Ze laat een oorspronkelijk vissersdorp zien, dat geheel verlaten is en is opgeslokt door de natuur. De foto’s zijn echt geweldig, kijk maar.

Douban – Jane Green

De nu verlaten stad was ooit een vissersdorp. Een aantal dorpelingen hadden hun huis aan het water gebouwd met een mooi uitzicht op de kust.

Douban – Jane Green

Sinds het verlaten van het dorp, werden de huizen langzaam bedekt door een groene deken, bestaande uit lokale planten en klimop. De overblijfselen zijn hierdoor prachtig geworden.

Douban – Jane Green

Het hele dorp is geleidelijk opgegaan in het landschap. Binnenkort zijn er nog slechts de vormen van de huizen te zien.

Douban – Jane Green

De spookstad waar de natuur de macht heeft ingenomen is een vreemde gewaarwording. Het subtropisch klimaat zorgt ervoor dat de klimop en andere lokale planten snel groeiden.

Douban – Jane Green

Niemand weet precies waarom het dorp werd verlaten, maar de natuur heeft ervan geprofiteerd. De foto’s zijn prachtig, zo rustig dat je het geluid van het water kunt voorstellen. Binnenkort zal er niets meer over zijn van het dorp, maar het is dan één grote groene deken geworden. Deel de foto’s als je ze ook mooi vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.