Meteen naar de inhoud
Home » Dramatische comeback BONNIE ST. CLAIRE

Dramatische comeback BONNIE ST. CLAIRE

  • door

Ruim een maand nadat BONNIE ST. CLAIRE in Wijk en Aalburg dronken van het podium was gehaald, maakte ze in stijl haar comeback. Met een glas rosé in haar hand besteeg zij afgelopen weekend het podium in Nuenen. Bezoekers waren verbijsterd. „Als de microfoonstandaard er niet had gestaan, was ze omgevallen.”

Lees verder na de fotoIn de ene hand de microfoon, in de andere haar wijntje.Foto: Leon van Hout

Het optreden van BONNIE ST. CLAIRE (67) had het hoogtepunt moeten worden van de Roze Zaterdag Nuenen, de kermis op het ’Diva Plein’ in het Brabantse dorp. De lokale middenstand had de handen ineen geslagen om van dit evenement een groot feest te maken, met naast Bonnie St. Claire ook Dolly Dot ANITA HEILKERop het podium.

Ze werden aangekondigd als de klappers van de avond, en Anita maakte dat waar, maar Bonnie liet zich niet van haar beste kant zien. Met de afgang in Wijk en Aalburg nog vers in het geheugen, waarbij zij dronken van het podium werd gehaald, besteeg zij met een glas rosé in haar hand het podium in Nuenen.

„Haar optreden was niet om aan te horen”, vertelt ooggetuige LEON VAN HOUT , oprichter van fanclubs van Hollandse artiesten zoals SAMANTHA STEENWIJK . „Bonnie had een schorre stem en als de microfoonstandaard er niet had gestaan, was ze omgevallen. De hoge noten haalde ze niet en ze zwetste tussendoor heel veel. Ze zette zichzelf behoorlijk voor paal.”

Bovendien werd haar drank gevoerd door haar begeleider. „Ze kreeg de kikker in haar keel, toen kwam de jongen die met haar mee was met een glas aan waar jenever in zat.” En dat terwijl Bonnie op dat moment aan Nederland had willen laten zien dat ze weer helemaal terug was.

Ondanks de matige zang deden haar hits van weleer, zoals Dokter Bernhard en Pierrot , hun werk. „Bonnie kreeg het publiek binnen no time mee en ik snap dat ze hier haar brood mee verdient”, zegt van Hout. „Maar Bonnies tijd is echt voorbij. Anita van de Dolly Dots zette het plein op zijn kop met de Dolly Dots-hits, en zij zong supergoed!”

Jubileum

Volgend jaar heeft Bonnie, gisteren niet bereikbaar voor commentaar, een discutabel jubileum te vieren, want dan is het tien jaar geleden dat ze als gevolg van haar alcoholprobleem met een ernstige leverbeschadiging werd opgenomen in het ziekenhuis. Geen jubileum om te vieren, want zei zij in de eerste jaren nadien droog te staan, begin 2014 bleek ze toch weer aan de drank te zijn.

Dit kwam aan het licht nadat haar man ANNE-JAN zijn been had gebroken toen hij probeerde op het balkon van hun woning te klimmen. Dit omdat Bonnie de deur na een heftige ruzie niet wilde opendoen. Anne-Jan viel. Het was een gecompliceerde breuk, want vele maanden later liep hij nog steeds met een kruk. Hij had pinnen in zijn been en had daarbij een bacteriële infectie gekregen.

Privé sprak Bonnie destijds bij haar eerste optreden na de bewuste val, waar zij met een glas rosé in de hand en twee volle flessen in een gekoelde emmer ernaast de balans opmaakte. „Ik had de deur inderdaad dichtgehouden, maar als iemand boos en driftig is en aanbelt, en dan nog niet normaal praat, dacht ik: ga maar even uitrazen in de auto. Toen is hij zo stom geweest om het dak op te klimmen. Dat had hij niet moeten doen.”

Terwijl Bonnie nog een slok rosé nam, vertelde ze waarom ze ondanks haar leverziekte en waarschuwingen van haar man en vrienden GERARD JOLING , VIOLA HOLT en JOSÉ HOEBEEbleef doordrinken. „Ik ga niet stiekem drinken. Dit is een roseetje, proost! Op het leven dat ik nog wil leven. Hier kies ik voor. Niemand maakt mij meer gek. Ik heb de regie over mijn eigen leven.” Dat zij dit standpunt nog steeds huldigt, blijkt wel uit haar comeback op de Nuenense kermis.

Bron: De Telegraaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.