Meteen naar de inhoud
Home » Drink elke dag bier! Hier heb je zeven redenen waarom bier goed voor je is!

Drink elke dag bier! Hier heb je zeven redenen waarom bier goed voor je is!

  • door

Hou je van bier?  Dan brengt dit artikel je goed nieuws. Wetenschappers hebben ontdekt dat bier goed is voor het lichaam. We geven je hier zeven redenen waarom. Aarzel deze zomer dus niet om eens een frisse pint te pakken. Maar vergeet niet, bier drink je met mate!

  1. Bier versterkt je botten

Bier levert je een hoop silicium. Vooral donker bier heeft deze eigenschap omwille van het hoge gehalte aan hop. Silicium zorgt voor een betere verbinding tussen bot en spier en verhoogt de dichtheid van de botten. Het is daarom een goed idee om regelmatig donker bier te drinken om osteoporose te voorkomen. Bier is beter voor je botten dan melk!

  1. Bier verbetert de cholesterolgehaltes

Bier verhoogt het gehalte aan cholesterol HDL (dat wil zeggen, goeie cholesterol) in het lichaam. De consumptie van twee glazen bier per dag houdt je cholesterol onder controle.

  1. Minder kans op hart – en vaatziekten

Uit een studie van de Universiteit van Harvard van 100 proefpersonen is gebleken dat er een correlatie bestaat tussen een gematigd bierverbruik en een verlaagde kans op hart- en vaatziekten. De vermindering bedraagt tussen 25 tot 40%. Zorg dus goed voor je hart en drink af en toe een fris glas bier.

  1. Minder kans op suikerziekte

Bierdrinkers hebben minder kans op suikerziekte type 2. Een Amerikaanse studie wees uit dat mensen die één tot vier glazen bier per dag drinken minder geneigd zijn om suikerziekte te krijgen.

  1. Voorkomt nierstenen

Nierstenen wil je liever vermijden. Bier helpt je daarbij. Een glas bier per dag zorgt ervoor dat je 40% minder kans hebt op de vorming van nierstenen.

  1. Bier komt op tegen kanker!

Wetenschappers hebben ontdekt dat xanthohumol, een stof die veelvuldig in hop voorkomt, de testosterongehaltes onder controle houdt. Een teveel aan testosteron kan een aanleiding zijn voor prostaatkanker. Man onderzoekt nu of xanthohumol in zuivere toestand kan helpen in de strijd tegen kanker in het algemeen.

  1. Minder kans op dementie

Xanthohumol heeft nog een ander heilzaam effect. Het zorgt ervoor dat de zuurstofcirculatie in de hersenen vlot verloopt. Tekort aan zuurstof kan tot dementie leiden op latere leeftijd. Gematigd bierverbruik houdt je hersenen dus in topvorm!

En we willen er om af te sluiten nog een reden aan toevoegen. Bier maakt je blij en dat kan niet anders dan een positief effect hebben op heel het lichaam. Wetenschappers zijn duidelijk wat de consumptie van bier betreft: drink regelmatige een glas bier, op je gezondheid!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Bron: Nolocreo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.