Meteen naar de inhoud
Home » Ze droomde van een modellencarrière en van de Olympische Spelen, maar dan besloot ze enkele gangstervriendjes uit de nood te helpen…

Ze droomde van een modellencarrière en van de Olympische Spelen, maar dan besloot ze enkele gangstervriendjes uit de nood te helpen…

  • door

Kirstie Covele had zich de komende jaren van haar leven wellicht iets anders voorgesteld. De 18-jarige Britse is een getalendeerde amazone en ambieert een modellencarrière, maar zal nu twee jaar moeten brommen omdat ze een dievenbende hielp bij wel dertien inbraken.

Covele werd schuldig bevonden aan medeplichtigheid bij 13 van de 33 inbraken die een achtkoppige roversbende over een tijdspanne van twee maanden uitvoerde in de buurt van Londen. Daarbij maakte de bende voor 790.000 euro aan luxewagens buit. Covele bestuurde de vluchtwagen die de bende vervoerde tijdens hun criminele uitjes.

FOTO: FACEBOOK

De dievenbende bestond voornamelijk uit tieners die, getooid in een skibril en gewapend met schroevendraaiers, op pad ging om luxewagens te stelen. Van juni tot augustus vorig jaar braken ’s nachts 33 keer in om bij mensen thuis op zoek te gaan naar autosleutels. Vervolgens gingen ze aan de haal met hun wagens.

De bende kreeg naar verluidt zo’n 1.700 euro per gestolen auto. De auto’s werden ofwel met valse nummerplaten doorverkocht , ofwel gestript voor onderdelen, ofwel uitgebrand.

FOTO: FACEBOOK

Maandag kreeg de zo beloftevolle Covele het verdict in de jeugdrechtbank te horen: twee jaar voor medeplichtigheid aan roof. De verdediging haalde nog aan dat haar vader op het moment van de feiten op sterven lag en ze dus gebukt ging onder stress en angststoornissen, maar dat belette de rechter niet om haar de stevige straf te geven.

Bron: THE SUN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.