Dit is de grootste fout die we maken bij het verzorgen van onze huid

Je huid is een belangrijke orgaan en daar moet je dus ook goed voor zorgen. Maar soms proberen we er iets té goed voor te zorgen, waardoor we juist weer fouten maken.

“Cosmeticabedrijven doen ons nog geloven dat je veel verschillende producten nodig zou hebben, die in veel gevallen eigenlijk hetzelfde doen”, legt dr. Jetske Ultee uit. Zij is huidexpert en onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie.

Huidproblemen
Tijdens haar onderzoek is ze geschrokken van alle onzin die wordt verkondigt in de cosmeticawereld. Bovendien ontstaan volgens haar ontzettend veel huidproblemen door verkeerde huidverzoringsproducten. Op haar blog legt ze uit wat je wel en ook beter niet kunt geloven. Zo vertelt ze bijvoorbeeld ook wat de grootste fout is die vrouwen maken bij het verzorgen van hun huid.

Basisverzorging
Volgens cosmeticabedrijven zou je niet zonder een oogcrème kunnen. Maar ook niet zonder serum, dag- en nachtcrème, een masker en ga zo maar door. “Terwijl je voor een goede basisverzorging echt niet zoveel producten nodig hebt”, vertelt Ultee. “Een milde reiniger, toner, crème en zonnebrandcrème zijn in veel gevallen al voldoende.”

Lees verder op de volgende pagina: