Meteen naar de inhoud
Home » Echtgenoot hakt de handen van zijn vrouw af omdat ze hem geen kinderen kon schenken. Dan verneemt hij waarom ze niet zwanger kan worden.

Echtgenoot hakt de handen van zijn vrouw af omdat ze hem geen kinderen kon schenken. Dan verneemt hij waarom ze niet zwanger kan worden.

  • door

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt ongeveer 35 procent van de vrouwen wereldwijd op zeker ogenblik met fysiek of seksueel geweld geconfronteerd.

In ontwikkelingslanden worden vrouwen vaak sociaal geïsoleerd als ze niet minstens één kind ter wereld brengen. Jackline Mwende uit Kenia is zo’n vrouw.

De 35-jarige vrouw uit Nairobi heeft geen handen omdat haar 35-jarige echtgenoot, Stehen Ngila, ze met een machete afhakte – nadat hij haar gezicht bewerkte. Hij deed dit omdat ze tijdens hun vijfjarig huwelijk niet zwanger kon geraken, maar de reden daarvoor is blijkbaar aan zijn onvruchtbaarheid te wijten.

Ngila werd aangehouden voor de aanval en verblijft momenteel in de gevangenis in afwachting van zijn proces.

Deze zaak zorgde voor heel wat ophef in Kenia. De lokale overheid beloofde haar gratis medische verzorging en tal van bedrijven boden haar gratis prothesehanden aan.

En vandaag vertelt Mwende moedig haar verhaal. “Als een Christen, kan ik niet zomaar zeggen om hun huwelijk te beëindigen … Maar ik zou graag mijn persoonlijk verhaal vertellen zodat andere mensen, of andere slachtoffers, ervan kunnen leren.”

Ze zegt dat ze Ngila zeven jaar geleden ontmoette en dat ze twee jaar later voor de kerk trouwden.

“Op dat moment was hij een goede man. Hij ging naar de kerk”, zei ze. “De eerste dagen van ons huwelijk waren gelukkig. We leefden toen goed samen als man en vrouw.”

Ngila werkte als kleermaker, en hij hielp zijn vrouw bij de verkoop van spulletjes als zeep, suiker, thee en zout.

“Geen van mijn broers of zussen heft werk en mijn ouders zijn arm. Dat kleine winkeltje dat ik bedreef was om mijn familie te steunen”, zei ze.

Maar toen Mwende niet zwanger kon geraken, gaf haar echtgenoot haar de schuld en begon haar fysiek te mishandelen.

In 2014 consulteerde het koppen een dokter, en toen al werd bepaald dat het probleem bij de echtgenoot lag. “Dus adviseerde de dokter hem om naar een vruchtbaarheidskliniek te gaan, maar dat deed hij nooit. Telkens ik hem eraan herinnerde, wees hij het af.”

Toen hij gewelddadig werd, won ze het advies van een pastoor in. “De pastoor vroeg me om vol te houden. De man zal op een dag wel veranderen. De pastoor en de kerk moedigden ons aan. Ik wilde mijn huwelijk beschermen en daarom bleef ik bij hem … Ik hoopte altijd dat hij zou veranderen.”

Dus bleef ze bij haar echtgenoot tot hij haar handen afhakte. “Hij dacht dat hij me vermoord had, maar God is goed”, zei ze.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met iedereen die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.