Meteen naar de inhoud
Home » Dit echtpaar denkt, dat ze een doodgewoon katje adopteren, maar onderweg ontdekken ze de waarheid over dit dier

Dit echtpaar denkt, dat ze een doodgewoon katje adopteren, maar onderweg ontdekken ze de waarheid over dit dier

  • door

Michael Bjorn en Mikala Klein zijn een jong stel. Ze wonen in Denemarken en hebben al een klein gezinnetje met meerdere katten. Op een dag beslissen ze nog een kat genaamd Monty te adopteren. Maar onderweg naar huis hebben ze nog geen idee wat ze later over Monty zouden ontdekken.

Monty woonde jarenlang in een asiel. Niemand wilde hem adopteren omdat hij er een beetje anders uitzag dan andere katten. In zijn gezicht ontbrak namelijk een neusbeentje. Maar als Michael en Mikala hem voor de eerste keer zagen, waren ze op slag verliefd en namen hem meteen mee naar huis. Pas dan merken ze dat er iets mis is met deze kat.

Monty plast overal. Aanvankelijk denken Michael en Mikala nog dat hij dat doet om zijn territorium af te bakenen. Met al die andere katten in huis wil hij zijn domein wellicht een beetje beschermen. Maar omdat zijn gedrag alsmaar verergert, denken ze erover na om het katje terug af te staan.

De twee proberen een geschikte familie voor hem te vinden, maar tevergeefs. Uiteindelijk krijgen ze het toch niet over hun hart om het diertje weg te doen. Dan bezoeken ze een dierenarts, en krijgen ze eindelijk een verklaring voor het gedrag van Monty.

De kleine kat heeft Trisomie 21. Dat betekent dat zijn 21e chromosoom drie keer voorkomt. Bij mensen heet dit het “Downsyndroom”. Dat maakt Monty erg uniek, want er zijn slechts heel weinig dieren met deze genetische bijzonderheid. Het is ook daarom dat Monty zich zo anders als andere katten gedraagt en overal plast.

Maar Monty is een zeer liefdevolle kat en hij houdt ervan om met zijn baasjes en de andere katten te spelen. Ondertussen heeft hij op Instagram en Facebook al de harten van duizenden mensen veroverd!

Monty is zo populair dat het stel zelfs een kledinglijn met de merknaam “Monty” gelanceerd hebben. Ze verkopen echter niet alleen kledij, maar ook speelgoed en wenskaartjes met de naam en het gezicht van Monty op. Het ingezamelde geld gaat integraal naar het asiel waar ze Monty vonden.

Monty is gelukkig in zijn nieuwe thuis waar hij als een koning behandeld wordt. Wie had gedacht dat deze kat met het Downsyndroom zou uitgroeien tot een ware internetster!

DEEL deze schattige kat met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.