Meteen naar de inhoud
Home » Het echtpaar moest scheiden wegens racisme. Als hij haar 43 jaar later ziet, weigert hij haar te verlaten

Het echtpaar moest scheiden wegens racisme. Als hij haar 43 jaar later ziet, weigert hij haar te verlaten

  • door
Afbeelding weergeven op Twitter

Liefdesverhalen kennen allemaal hun ups en downs. Sommige zijn echter meer dramatisch en bewogen dan anderen. Het verhaal van Howard Foster en Myra Clark is een voorbeeld van een heel ontroerende gebeurtenis.

In de jaren ’60 woonden deze twee Amerikanen in Columbus, Ohio. Ze waren beiden middelbare scholieren, en smoorverliefd op elkaar. Ze konden uren praten over de telefoon. Maar hun relatie werd als onaanvaardbaar gezien door veel mensen.

Inderdaad, Howard was Afro-Amerikaans en Myra een jonge blanke vrouw. Racisme was toen nog alomtegenwoordig en het leven was op dat moment niet makkelijk voor een interraciaal koppel.

Het echtpaar overleefde de jaren in de middelbare school, nog steeds samen. Maar daarna moesten ze beiden naar verschillende universiteiten gaan. Howard leed heel fel onder het racisme in de klas en daarbuiten.

Het geweld en wreedheid tegen hem waren zodanig groot dat hij begreep dat het moeilijk zou worden voor Myra en ze het ook hard zou te verduren krijgen. Hij wilde niet dat zij het slachtoffer zou worden en in 1969 legde hij de situatie uit aan zijn vriendin en besloten ze om de relatie te beëindigen.

In de loop der jaren, dacht geen van hen dat ze elkaar weer zouden ontmoeten. Maar het leven had voor hen een aangename verrassing in petto. In 2013, ontmoette Myra een verpleegkundige wiens dochter was getrouwd met de zoon van Howard. Ze vroeg om zijn nummer en belde hem op. Zij spraken hierna af, zo zegt Myra in de New York Times, 43 jaar na de scheiding.

Ze ontdekten al vlug, zelfs al zijn ze beiden al boven de 60, dat ze nog steeds verliefd op elkaar waren. Een jaar later besloten ze om te gaan trouwen.

In augustus 2015 zijn ze getrouwd en beslisten ze de rest van hun leven samen door te brengen. In de VS, zijn nu één op de zes paren gemengd. Gemengde huwelijken waren al legaal sinds januari 1965, maar helaas was de confrontatie met racisme toen nog te hoog voor Howard en Myra.

Ondanks dit droevig verhaal en de lange jaren zonder elkaar te zien, vonden ze elkaar toch terug! Wat een geweldig en ontroerend verhaal van de liefde! Wij wensen hen alvast veel geluk! Voel je vrij om dit artikel te delen als je blij bent dat dit koppel elkaar uiteindelijk heeft gevonden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.