Zoon van 74-jarig slachtoffer aanslag Utrecht moest vader uit zijn lijden verlossen.

De al even onwezenlijke als verschrikkelijke aanslag in Utrecht eiste een nieuw dodelijk slachtoffer. Een van de gewonden overleed donderdag aan zijn verwondingen. Het zou gaan om een 74-jarige man uit De Meern.

Een gebroken zoon maakte het droevige nieuws bekend via Facebook. “Met lood in mijn schoenen moet ik helaas mededelen dat mijn vader is overleden. Hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden dat is onbeschrijflijk, wij hebben hem vandaag verlost van deze pijn. Hoe moeilijk het ook is voor ons.”

Daarmee komt de dodental van de aanslag in Utrecht op vier. Momenteel ligt er nog een 20-jarige jongedame uit Utrecht zwaargewond in het ziekenhuis.

De 74-jarige man heeft ontzettend veel pijn geleden. “Wat deze man de afgelopen 11 dagen heeft moeten meemaken is verschrikkelijk”, zegt de zoon, die kapot is van verdriet. De vader wordt omschreven als een echte Bourgondiër die met volle teugen van het leven genoot. Het is onwezenlijk dat deze man op zo’n vreselijke manier uit het leven werd weggerukt.

“De kogels hebben ervoor gezorgd dat alle darmen zowel dikke als dunne en endeldarm moesten worden verwijderd. Dit had betekent dat mijn vader nooit meer kon eten en 24 uur per dag moet slangen in zijn lijf moest leven, hij had ook niet meer mobiel geweest. Ik heb hem dit leed bespaard, wat mij zo vreselijk veel moeite heeft gekost, ik ben hier totaal kapot van”, schreef de zoon in een hartverscheurende post.

DEEL dit bericht om de familie en nabestaanden, en iedereen die het slachtoffer dierbaar was, een hart onder de riem te steken.

Bron en afbeeldingen: Facebook / Michael HovelingFacebook / Protestantse Gemeente Houten en Hart van Nederland