Man opgegeten door de twee leeuwen die hij als huisdier hield

Toen Michal Prasek enkele jaren geleden aangevallen werd door zijn leeuwen, weet hij dat aan de jas die hij droeg. Die rook naar honden, zo klonk het. Een teken dat de dieren beter niet als huisdier gehouden werden, dat zag hij er niet in. En dat heeft hij nu met zijn leven moeten bekopen.

Michal Prasek kocht de leeuwen in kwestie in 2016, een mannetje en een vrouwtje, zodat hij ermee kon kweken. Hij hield ze in zelfgemaakte kooien in zijn achtertuin, iets wat zijn buren al niet erg op prijs stelden, zij vreesden voor hun eigen veiligheid.

Prasek zelf zag er echter geen graten in, ook niet toen hij geen vergunning kreeg om betere kooien te bouwen. Ook niet toen hij een boete kreeg voor het illegaal fokken van zijn leeuwen.

De 33-jarige Tsjech weigerde zijn leeuwen echter weg te doen, en liet niemand meer toe op zijn domein, waardoor ook controle onmogelijk geworden was. Omdat er geen bewijs was van dierenmishandeling en er ook geen asielen voor leeuwen voorhanden waren, kon de Tsjechische overheid niet veel doen.

Het was de vader van Prasek die het lichaam van zijn zoon ontdekte in de leeuwenkooi. Prasek had de kooi van binnenuit op slot gedaan en de dieren hadden hem gedeeltelijk opgegeten. De politie moest beide leeuwen afmaken om bij het lichaam te kunnen komen, zo schrijft de BBC.

Bron:nieuwsblad.be