Meteen naar de inhoud
Home » Eng en tegelijk mooi: Japanse kunstenaar verheft ballonvouwen tot een onwaarschijnlijk niveau.

Eng en tegelijk mooi: Japanse kunstenaar verheft ballonvouwen tot een onwaarschijnlijk niveau.

  • door

De Japanner Masayoshi Matsumoto die zich op de sociale netwerken ‘Isopresso’ noemt, heeft een zeer speciale vaardigheid. Hij heeft de kunst van het ballonvouwen tot een ongekende hoogte gebracht. Hij maakt zijn creaties zonder hulp van plakband, touw of wat dan ook en ze zien er beeldig uit.

De 27-jarige kunstenaar laat zich graag door de natuur inspireren. Elk van zijn creaties ziet er bijna levensecht uit maar tegelijk erg schattig. Zijn fans staan versteld bij zijn vaardigheden en zijn ballonpoppen roepen vooral veel fascinatie op.

Spinnen vormen een van de geliefde thema’s waarmee de kunstenaar werkt. Eigenlijk heeft zijn werk geen vergelijkingsmateriaal nodig maar we geven je toch deze foto mee van een tarantula zodat je kan zien hoe precies de man natuurlijke vormen weet te imiteren.

En hier is de versie gemaakt met ballonnen. Niets voor mensen met angst voor spinnen.

Ook insecten en parasieten horen bij de favoriete onderwerpen. Wat vind je bijvoorbeeld van deze termiet?

Het is waarschijnlijk ook de eerste keer dat iemand op het idee kwam om een bodemgarnaal na te maken met ballonnen.

Gemiddeld heeft de man twee tot zes uur nodig om zijn creaties vorm te geven.

Masayoshi is ondertussen al acht jaar bezig met ballonvouwen. Wanneer hij op het idee kwam om insecten na te bouwen, is onduidelijk.

Hij vindt het ook erg leuk om kleine insecten in het groot na te maken, zoals deze vlo.

De kunstenaar heeft meer dan 11 duizend volgers op Facebook. Deze bij kreeg bijvoorbeeld reeds meer dan 700 likes op Instagram.

In plaats van zijn werken te verkopen of als decoratie te gebruiken, neemt de kunstenaar er alleen een foto van en laat de ballonnen vervolgens ontploffen.

Ook deze bidsprinkhaankreeft valt in de categorie ‘nooit nagemaakte maar perfect geïmiteerde dieren’.

Masayoshi kan uiteraard nog een hoop meer dan insecten na te maken. Hij maakte bijvoorbeeld ook skeletten en het effect is geniaal. Hij probeerde reeds een reuzensalamander, een kip en een vleermuis.

De man is vaste kant en graag geziene gast van een vaste ballonnenwinkel in Tokio.

Voor diegenen die het ook eens willen proberen, geeft de man deze interessante tip: “Spuit een beetje ballonspray op de ballonnen die je wil gebruiken. Dat zorgt ervoor dat de ballonnen beter op hun plaats blijven zitten en geeft glans aan het eindresultaat.” Hier heb je nog een voorbeeld.

Iemand zal zeker geïnteresseerd zijn om deze kameleon te kopen maar Masayoshi’s werk staat niet te koop. Daar is dan ook een goeie reden voor. Enkele dagen na de creatie beginnen de ballonnen al slap te worden.

Er zijn maar weinig mensen die erin slagen ballonnen om te vormen in perfecte imitaties van natuurlijke vormen en dieren. Wij vinden het werk van de man alleszins geweldig!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook.

Bron: likemag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.