Meteen naar de inhoud
Home » Ze had er genoeg van om een “boze moeder” te zijn – haar truc met de 5 haarelastiekjes verovert de wereld

Ze had er genoeg van om een “boze moeder” te zijn – haar truc met de 5 haarelastiekjes verovert de wereld

  • door

Soms is het leven niet al te makkelijk als ouder. Je hoort altijd iedereen te behagen, en altijd beschikbaar te zijn met een glimlach op je gezicht, maar soms is dit gewoon niet mogelijk.

Soms is de stress gewoon te groot en is al je geduld plotseling verdwenen.

Precies dit overkwam moeder Shauna Harvey, maar ze kwam met een briljant idee, dat nu een viraal succes is geworden.

Door een Facebook-bericht werd haar briljante idee overal ter wereld verspreid, en in dit bericht schreef ze het volgende:

Vandaag heb ik iets nieuws geprobeerd.

Iets dat echt mijn geduld test is mijn soms veeleisende kindje van vier. Ik nam vijf haarelastiekjes en deed ze vanaf het moment dat ik opstond totdat ik naar bed ging om mijn pols. De vijf haarelastiekjes vertegenwoordigen elke keer dat ik mijn zelfbeheersing verlies of mijn stem verhef tegen mijn kindje.

Elke keer dat dit gebeurt verplaats ik een van de elastiekjes naar mijn tweede pols. Om het weer om mijn andere pols te doen moet ik vijf leuke dingen doen met mijn kind (samen dansen, samen zingen, een boek lezen, etc.). Ik heb gelezen dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat je voor elke negatieve reactie VIJF POSITIEVE reacties nodig hebt om weer een positieve relatie te herstellen.

Ik zal deze methode gebruiken totdat het een gewoonte wordt die ik op de automatische piloot doe. Ik heb gemerkt dat ik erg gestrest ben, en dat ik elke dag vol wanhoop eindigde omdat ik niet snapte waarom mijn kindje van vier soms zo respectloos kan zijn en niet luistert.

Ik kwam op het punt aan dat ik minstens om de dag moest huilen.

De moeder kreeg er genoeg van om altijd moe, geïrriteerd of boos te zijn.

Toen besloot ze om de “Haarelastiekjes truc” uit te proberen, die over de hele wereld wordt geprezen!

Nu heb ik de dag afgerond met alle vijf de elastiekjes om mijn oorspronkelijke pols. Ik ben erg trots op mezelf dat ik mijn geduld met hem heb weten te trainen. Ik weet dat dit maar één dag is, maar ik hoop dat het onze relatie zal helpen, en ons zal helpen om te communiceren.

Als je het gevoel hebt dat je een ‘boze moeder’ bent moet je dit proberen!

Nadat haar post zoveel werd gedeeld voegde Shauna hieraan toe:

Ik ben blij dat dit zoveel van jullie helpt! We zijn allemaal mensen, en we verliezen allemaal wel eens ons geduld, maar als ouders is het onze taak om dit in toom te houden en rolmodellen te zijn voor onze kinderen!

Dit kleurrijke verhaal van Shauna heeft miljoenen bereikt. Wat vind je van haar truc? Zou je bereid zijn om het ook te proberen!

Deel je reactie in het opmerkingenveld op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.