Meteen naar de inhoud
Home » “Er is niets waarvoor je je schamen moet!” Dit meisje laat zien hoe ze er onder haar kleren uitziet

“Er is niets waarvoor je je schamen moet!” Dit meisje laat zien hoe ze er onder haar kleren uitziet

  • door

De 19-jarige Engelse Aimee Rouski uit Liverpool is op vele punten een normale jonge vrouw: Ze schminkt zich graag, houdt van mooie kledij en post selfies op Facebook.

Maar een zeldzaam iets onderscheidt haar van andere meisjes van haar leeftijd: Als ze normaal aangekleed is, zie je het niet.

Want als Aimee haar kledij uitdoet, heeft ze met een heel ander probleem te maken. Op Facebook publiceert ze daarom deze woorden en drie foto’s:

“Ik wilde het al langer doen, omdat ik vaak foto’s van hele lichamen zie, waarbij het vooral om het gewicht draait, maar ik zie nooit foto’s die van verschillen of ziektes getuigen. Vooraf: Ik lijdt aan Morbus Crohn, een zware ongeneeslijke ziekte, die me bijna doodde. Ik heb niet alleen last van maagkrampen, zoals vele mensen denken. Een persoon met deze ziekte moet vele behandelingen ondergaan, inclusief operaties. En over die operaties wil ik nu praten.”

“Sinds mijn ziekte heb ik een kunstmatige darmuitgang, bovendien ontbreken mijn dunne, dikke darm en rectum, alsook mijn endeldarm, dewelke allen tijdens verschillende operaties verwijderd werden.”

“Ik heb dit ondertussen aanvaard. Maar er zijn mensen die het moeilijk valt om dit te aanvaarden. Dus wil ik het volgende zeggen: Niemand zal weten wat er mis met je is als je het hen niet vertelt. Maar diegenen die het weten, zullen nog altijd van je houden en je wondermooi vinden.”

“Je ziekte is niets waarvoor je je zou moeten schamen of dat iets pijnlijk zou moeten zijn.”

Dit zijn krachtige woorden van een sterke vrouw. Haar moed om haar persoonlijk verhaal naar buiten te brengen, is een ware inspiratiebron.

DEEL dit inspirerende bericht met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.