Meteen naar de inhoud
Home » Met dit excuus kwam de huisbaas aanzetten, toen hij een 92-jarige veteraan, die kanker overwon, uit zijn huis gooide [video]

Met dit excuus kwam de huisbaas aanzetten, toen hij een 92-jarige veteraan, die kanker overwon, uit zijn huis gooide [video]

  • door

Een 92-jarige WO II-veteraan en overlever van huidkanker werd minder dan een maand de tijd gegeven om zijn appartement te ontruimen. Paul Mayer woont al 44 jaar in het appartement gesitueerd in San Jose, California. De huisbaas wil Mayer weg omdat ze het hele gebouw wil renoveren. Mayer bood zelfs aan om meer huur te betalen om toch te kunnen blijven, maar de huisbaas weigerde om een oplossing met de veteraan uit te werken – tenzij dan dat hij gewoon vertrekt …

 

Hoewel de man al sinds 1973 in het appartement woont, weigert ze de rechten van Mayer te herkennen. Ze verkiest hem op straat te zetten, eerder dan hem in het flatje van 500 euro per maand te laten wonen.

“Ik ben bereid om meer te betalen of iets uit te werken. Maar dat wilden ze niet. Ze zeiden gewoon dat ik weg moest. En ik weet niet waarnaartoe”, zei Mayer.

De huisbaas, Peggy Ramirez DeMaio, zegt dat de uitdrijving van de 92-jarige man “niets persoonlijk” is. Ze heeft het hele gebouw pas aangekocht en heeft plannen om het te renoveren. Dus Mayer kan niet blijven, beweert ze.

Mayer betaalt maar 500 euro per maand omdat hij dat 25 jaar geleden met de eigenaar zo afsprak. DeMaio wil deze afspraak niet honoreren.

DeMaio zei nog:

“Ik wil niet dat je denkt dat ik geen hart heb. Uiteraard voel ik me er slecht over, maar ik kan er niets aan doen. Voelt er zich voor mij iemand slecht dat mijn hypotheek zo hoog is en dat ik van hem maar 500 euro krijg?”

Zijn dochter probeert ondertussen via de plaatselijke overheid een oplossing uit te werken:

“Om iemand van die leeftijd op straat te zetten – Wie doet dat zijn medemens aan? Hij riskeerde zijn leven voor ons land en wordt nu buiten gegooid. In een miljoen jaar had ik dit niet zien aankomen. We dachten dat papa hier rustig zou kunnen sterven.”

Vind jij dat de overheid deze man zou moeten steunen? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.