Meteen naar de inhoud
Home » De familie laat hun hond achter in een asiel – maar verandert één filmpje van de hond alles

De familie laat hun hond achter in een asiel – maar verandert één filmpje van de hond alles

  • door

Toen deze pitbull naar een asiel werd gebracht deed hij niks anders dan zachtjes huilen en voor zich uit staren door de tralies van zijn hok. Als iemand hem een hondenkoekje aanbod, rook hij er even aan, maar at het niet op. De tranen liepen over zijn wangen, waarschijnlijk door allergieën.

© Jennifer Mckay© Jennifer Mckay

De hond, die Blue Kings heet, was achtergelaten in het Carson asiel in Californië. Zijn familie had hem achter gelaten omdat ze gingen verhuizen en de hond niet mee wilde nemen.

Het Carson asiel is een zogenaamd “high-kill” asiel. Dat betekent dat honden worden ingeslapen als ze voor een langere tijd niet worden geadopteerd. Dus hoe langer Blue Kings bij het asiel verbleef, hoe kleiner zijn kansen werden om nog een mooi hondenleven te leven.

© Jennifer Mckay© Jennifer Mckay

Een groep vrijwilligers zag Blue Kings en besloten om hem een handje te helpen. Ze maakte een video van hem en plaatste deze op Facebook, hopend dat iemand contact zou opnemen en Blue Kings zou adopteren. Gelukkig kwam er niet veel later een vrouw genaamd Jennifer Mckay naar het asiel om Blue Kings te adopteren.

© Jennifer Mckay© Jennifer Mckay

“Hij zag er zo depressief uit. De andere honden maakten oogcontact en kwispelde, maar Blue lag daar maar in zijn hoekje” vertelde Jennifer Mckay aan The Dodo.

“Als iemand voorbij liep keek hij of het zijn baasje was, alsof hij wist dat hij daar achtergelaten was” vervolgt Jennifer.

© Jennifer Mckay© Jennifer Mckay

Jennifer wilde de hond meteen meenemen, maar de hond moest eerst nog een “temperament test” ondergaan in het asiel. De eerste keer dat Jennifer hem weer opzocht deed hij al wat enthousiaster, toen ze een tweede keer weer kwam deed hij heel aanhankelijk.

Jennifer had verwacht dat ze een rustige hond meenam, maar toen de deurtjes van het hok opengingen, kwam de echte persoonlijkheid van Blue naar boven. Hij is een energieke, lieve hond en boven alles: niet meer depressief.

© Jennifer Mckay© Jennifer Mckay

We zijn heel erg dat Blue een thuis heeft weten te vinden! Elk dierenleven telt, heel veel respect voor de mensen die zich elke dag weer inzetten voor dieren. Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook als je het daar mee eens bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.