Meteen naar de inhoud
Home » Familie moet hiv-test laten doen na bizarre ontdekking in roomijs

Familie moet hiv-test laten doen na bizarre ontdekking in roomijs

  • door

Wat een zorgeloos geboortefeestje had moeten zijn, mondde uit in een horrorscenario. De Canadese familie Christofferson verlekkerde zich aan een bak roomijs waar iets gruwelijk mis mee bleek te zijn. 

Er zat iets zó gevaarlijks tussen het ijs, de pecannoten, de chocola en het karamel in, dat de hele familie zich nu moet laten testen op hiv en hepatitis A, B en C.

Is je roomijs te hard om direct te serveren als je het net uit de vriezer haalt? Dat kun je voorkomen, dankzij het trucje in bovenstaande video!

Katheter 
3 mensen waren al roomijs naar binnen aan het lepelen, toen de kersverse opa plotseling op iets hards beet. “Hij haalde zo de injectienaald van een katheter uit zijn mond”, vertelt familielid Carole-Anne Christofferson aan Radio-Canada. Op het puntje van de naald zat iets donkers, en de geschrokken feestvierders wisten niet of het nou karamel of bloed was.

Hier krijg je op z’n zachtst gezegd de bibbers van, ja. De man wist dan ook niet waar ‘ie het zoeken moest. En nog steeds niet. “Hij is er het slechtst aan toe”, vervolgt Carole-Anne. “Hij kan er niet eens over praten.”

6 maanden bloed testen
De familie belde direct naar de gezondheidslijn van het Canadese Quebec. Die adviseerde hen om als de wiedeweerga naar het ziekenhuis te gaan en zich te laten testen op hiv en hepatitis. Ook werd ze verteld dat ze de komende 6 maanden wel even zoet zouden zijn met diverse bloedtesten.

En dat ondanks strenge controles
Carole-Anne heeft uiteraard haar beklag gedaan bij de fabrikant van het roomijs. Die is net zo in shock: ze hebben – goddank – nog nooit eerder zo’n klacht ontvangen. “We voeren hier zoveel controles op de productie uit, dat het echt niet normaal is dat zoiets opduikt in een voedingsproduct”, aldus de eigenaar van de firma tegen CBC. Hij drukt ook iedereen op het hart dat ondanks dit gruwelijke voorval, hun ijs gewoon nog zorgeloos gegeten kan worden.

Bewakingsbeelden
Op basis van gegevens die op het etiket vermeld staan, weten de producenten precies op welke datum het ijs is gemaakt. Ze bekijken nu de bewakingsbeelden. De Christoffersons laten het hier alleen niet bij zitten: ze denken er sterk aan om juridische stappen te nemen.

Bron: CBC. Beeld: iStock, Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.