Meteen naar de inhoud
Home » Familie vindt verlaten kat op straat – kijkt dichterbij en realiseert zich dat het geen gewone kat is

Familie vindt verlaten kat op straat – kijkt dichterbij en realiseert zich dat het geen gewone kat is

  • door

Dit verhaal uit 2016 is te mooi om niet te delen. Een klein babykatje werd alleen gevonden op de straten van Thailand. Een familie uit de buurt liep op een avond op straat toen ze het kleintje zagen lopen.

Toen ze beter keken, realiseerden ze zich dat het geen normale kat was – het leek niet op de doorsnee kittens. De familie besloot de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) te bellen, een organisatie voor dieren, die snel langskwamen om het dier beter te bekijken.

Na zorgvuldige inspectie concludeerde de organisatie dat het dier een viskat was – een speciale kat die met uitsterven bedreigd wordt.

Deze ´wilde kat´ kan twee keer zo groot worden als een normale kat en houdt van rivieren. De kat leeft vooral van de jacht op vissen, vandaar zijn naam.

Volgens Wikipedia, is “de viskat¨ (Prionailurus viverrinus) een middelgrote wilde kat uit Zuid- en Zuid-Oost Azië. Sinds 2016 staat het als bedreigd op de lijst van de rode lijst van de VN. Hun populatie wordt bedreigd door vernietiging van hun leefgebieden. Ze leven vooral langs rivieren en meren, maar die worden volgebouwd.

WFFT ontdekte dat het katje nog maar net geboren was, slechts een paar uur voordat de familie hem vond. Specialisten bij de organisatie waren verbaasd hoe een moeder zo haar pasgeboren baby had achtergelaten – dat is zeer ongebruikelijk.

De familie begon van de kat te houden en mochten hem houden voor een tijdje. Ze besloten hem Simba te noemen. Het was duidelijk dat de kat zeer aan de familie gehecht was.

De familie besloot te blijven opletten of de moeder zou komen opdagen, om haar kind terug te halen.

Dat gebeurde helaas nooit.

Simba kreeg melkvoeding van haar familie en werd een schitterende viskat.

Hij leeft nog steeds maar het is extreem belangrijk dat Simba blijft leven.

Want volgens het WFFT, “brachten stropers de viskatpopulatie in Thailand met 84% terug.¨

Dus het is niet alleen een mirakel dat Simba werd gered en het overleefde – zijn overleven is vitaal voor het blijven bestaan van zijn soort.

Dieren zijn levende wezens zoals wij en hun bestaan is van levensbelang voor moeder natuur. Deel dit artikel als je het daarmee eens bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.