Meteen naar de inhoud
Home » Feit: mensen met bruine ogen zijn…..

Feit: mensen met bruine ogen zijn…..

  • door

Helaas voor alle mensen onder ons met blauwe, grijze of groene ogen: iedereen die bruine kijkers heeft is gemiddeld gezien knapper, beter in sport, betrouwbaarder én slimmer.

Maar er is meer.

In het zonnetje
Ook op medisch gebied kan de kleur van je ogen wat zeggen. Een onderzoek uit Italië vond dat meer mensen met blauwe ogen diabetes hadden dan mensen met bruine ogen. Ook kun je, als je bruine kijkers hebt, beter tegen de zon. Bruine ogen zijn namelijk beter gepigmenteerd en laten daardoor minder licht door. Ze zijn minder gevoelig voor de zon dan bijvoorbeeld blauwe ogen.

Dominant
Mensen met bruine ogen raken daarnaast minder snel verslaafd aan alcohol. Recentelijk onderzoek heeft ook uitgewezen dat mensen met bruine ogen ook vaker worden ingeschat op een hogere dominantie dan mensen met lichtere oogkleuren. Het onderzoek is uitgevoerd door de Charles Universiteit in Praag. De onderzoekers lieten foto’s van mannen met bruine ogen en mannen met lichtere oogkleuren zien aan proefpersonen. De proefpersonen moesten vervolgens de mannen waarderen op een mate van dominantie. Uit het onderzoek kwam naar voren dat mannen met bruine ogen veel dominanter worden ingeschat.

Ook in bed
Doordat mannen met bruine irissen als dominanter worden ingeschat hebben mannen met bruine kijkers ook vaker sex met ovulerende vrouwen. Vrouwen die ovuleren (een eisprong hebben) zijn in die periode erg vruchtbaar en meer gefocust op dominante mannen.

 

Blauw in Nederland
Bruin komt wereldwijd als oogkleur het meest voor omdat de genen die deze kleur veroorzaakt dominant zijn over alle andere kleuren. Groen komt, als het om dominantie gaat, op de tweede plek en blauw op de laatste. Maar dat geldt niet voor Holland. In Nederland komt juist de blauwe oogkleur het meest voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.