Felle brief gepensioneerde lerares wereldwijd op applaus onthaald.

Er woedt een hoog oplopende discussie over hoe we onze kinderen zouden moeten opvoeden. Sommige mensen verkiezen de harde aanpak, terwijl anderen vinden dat kinderen zoveel mogelijk beschermd moeten worden. Uiteindelijk is het doel hetzelfde. Iedereen wil dat onze kinderen opgroeien tot verantwoordelijke en medelevende burgers.

Een lerares die al enige tijd op pensioen was, had er op een bepaald ogenblik genoeg van. Ze besloot om haar mening op papier neer te pennen en stuurde de brief naar de krant. De brief wordt nu wereldwijd op applaus onthaald.

Dit is wat de lerares te zeggen had:

“Als gepensioneerde lerares ben ik mensen die niets over onze scholen weten of al lang geen voet meer in een klaslokaal hebben binnen gezet, maar denken dat ze ons onderwijssysteem kunnen repareren, spuugzat.

De docenten zijn niet het probleem! Ouders zijn het probleem! Ze leren hun kinderen geen manieren, respect of zelfs basiskennis over hoe ze met hun medemens moeten omgaan.

De kinderen komen naar school in schoenen die meer kosten dan de kledij van de docent – maar ze hebben wel geen papier of pen.

Als je het hebt over scholen die falen, kijk dan eens naar de ouders en de leerlingen. Komen de ouders naar vergaderingen? Praten ze wel eens met de docenten? Zorgen ze ervoor dat hun kinderen voorbereid zijn en de nodige spulletjes hebben? Zorgen ze ervoor dat hun kinderen hun huiswerk maken?

Hebben ze een telefoonnummer? Maken de leerlingen nota’s in de klas? Maken ze hun huiswerk? Luisteren ze naar de les of verstoren ze de klas?

Docenten kunnen niet zowel hun werk als dat van de ouders doen. Zo lang de ouders hun verantwoordelijkheid niet nemen en hun werk doen, zal er niets verbeteren!”

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Bron en afbeeldingen: Facebook