Meteen naar de inhoud
Home » Heb jij DIT flesje olie weleens bij de Kruidvat zien staan? Als je weet wat je er mee kan, koop je het direct!

Heb jij DIT flesje olie weleens bij de Kruidvat zien staan? Als je weet wat je er mee kan, koop je het direct!

  • door

Dit kleine flesje olie kost niets, maar is ontzettend handig!

Het is een piepklein flesje olie dat je in de drogist doorgaans voorbij loopt, maar als je weet waar je het allemaal voor kunt gebruiken, neem je de volgende keer sowieso een verpakking mee. Tea tree-olie is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit de bladeren van de Melaleuca Alternifoliaboom.

Op de gebruiksaanwijzing van het flesje staat dat je het kan gebruiken als een ontstekingsremmende behandeling bij een onzuivere huid. Het heeft een verzachtende werking en werkt anti-irriterend bij acné.

Voor het luttele bedrag van twee euro is het sowieso al een goede aankoop, maar wist je dat je er nog véél meer mee kan doen? Die twee euro die je eraan uitgeeft betalen zich dubbel en dwars weer terug!

  • Luizen: het werkt effectief tegen hoofdluis. Meng 10 druppels tea tree-olie met neutrale shampoo en laat dit mengsel 10 minuten intrekken. Spoel het grondig uit en herhaal dit proces na een week.
  • Insectensteken/-beten: Dep of druppel pure tea tree-olie of balsem op de steek/beet.
  • Natuurlijk allesreiniger: Meng 2 eetlepels tea tree-olie met wat water in een spuitflesje en je hebt een geweldige, effectieve allesreiniger die heerlijk fris ruikt!
  • Hardnekkige zweetgeur: Meng een kleine hoeveelheid olie met je badschuim of douchegel en je ruikt altijd heerlijk fris!
  • Insectenspray: Meng wat olie met water en spray dit op de raamkozijnen van de plek waar je het meeste last hebt. Insecten hebben een hekel aan de geur en je zal merken dat ze wegblijven!
  • Schimmel in huis: Meng ongeveer 2 eetlepels olie op 500 ml water. Meng dit goed door elkaar en doe het mengsel in een sprayfles. Spray het mengsel vervolgens op de plekken in je huis waar de schimmel zit. Laat dit vervolgens een paar minuten intrekken en wrijf vervolgens de plek met een handdoek. Je zal direct resultaat zien! Herhaal dit proces net zo lang tot alle schimmel is verdwenen.
  • Jeuk op de hoofdhuid: Gebruik neutrale shampoo met 5 druppels tea tree-olie.
  • Maak je tandenborstel schoon door een paar druppels direct op de tandenborstel te druppelen. Herhaal 1 – 2 keer per week.
  • Ontstoken oor: Meng 1 el handwarme olijfolie met 1 druppel tea tree-olie en laat dit in een ontstoken oor lopen. Lig even op je zij en druk vervolgens een watje licht in het oor zodat de olie er niet uit loopt. Herhaal zo vaak als nodig om de ontsteking een extra schop onder de kont te geven!

Heb jij nog geweldige manieren om tea tree-olie te gebruiken? Deel het dan met ons!

De bewakingscamera filmt hoe een man DEZE vrouw in een lift betast. Maar wacht tot je ziet wat er bij seconde 00:21 gebeurt!

Bron: Eetgoedvoeljegoed | Beeld ter illustratie, Kruidvat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.