Meteen naar de inhoud
Home » Deze foto van de man en de hond wordt miljoenen keren gedeeld – als je het verhaal leest, snap je waarom!

Deze foto van de man en de hond wordt miljoenen keren gedeeld – als je het verhaal leest, snap je waarom!

  • door

Vorig jaar mei was een verslaggever genaamd Doug Delony aan het joggen in het “Discovery Green Park” in Houston, een stad in de Verenigde Staten. Iets greep zijn aandacht en hij nam er snel een foto van. Hij had geen idee dat de foto, hieronder te zien, de harten van duizenden mensen zou grijpen, schrijft khou.com.

Bron: KhouBron: Khou

Het was een foto van een man die naast zijn oude Sheltie hond hurkte. Hij had zijn hond meegenomen naar het park met behulp van een kinderwagen. Doug schreef dit over de foto, die hij plaatste op Facebook:

“Vaak als ik aan het joggen ben ,zie ik deze man met een kinderwagen, maar zonder baby. Het lijkt erop dat hij zijn prachtige, gehandicapte hond meeneemt naar het park. Ze zitten daar lekker en de hond krijgt water uit een bakje dat de man meeneemt” aldus de verslaggever.

De foto die de man plaatste werd duizenden keren gedeeld en de mensen waren benieuwd naar het verhaal.

De hond heet Maximilian en leeft samen met Troy Griffin en Edie Mayo in een straat tegenover het park. Ze hebben de hond sinds dat hij slecht drie weekjes oud was. Inmiddels is Max 16 jaar oud. Door allerlei kwalen die komen kijken bij ouderdom is Max blind geworden. Door hoge bloeddruk is één retina gescheurd en in zijn andere oog heeft hij staar.

Bron: KhouBron: Khou

“Ik vindt niet dat je iemand in de steek moet laten alleen omdat ze oud zijn. Juist ouderen verdienen onze liefde en aandacht. Er is zoveel wat we van ze kunnen leren, zelfs als ze ouder worden” aldus Mayo.

De baasjes willen hun oude maatje zo goed mogelijk behandelen, alsof het familie is, want zo voelt het voor hen. Daarom gaan ze elke dag twee keer met hem naar het park. Daar fleurt Max weer helemaal op.

Helaas is Max twee maanden geleden overleden, hij is voor een hond heel oud geworden. Hij heeft een mooi leven gehad dankzij zijn baasjes, die hem nooit zullen vergeten! Bekijk meer over het verhaal in de onderstaande video.

Dit is een prefect voorbeeld hoe je met een hond om moet gaan. Hem of haar behandelen alsof het een familielid is, precies zoals de baasjes uit dit verhaal hebben gedaan zestien jaar lang. Deel dit bericht met je vrienden en familie op Facebook als je het daar mee bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.