Meteen naar de inhoud
Home » Foto’s van mensen met alligators waar we tegenwoordig toch enkele bedenkingen bij hebben…

Foto’s van mensen met alligators waar we tegenwoordig toch enkele bedenkingen bij hebben…

  • door
Facebook

Deze unieke foto’s zijn afkomstig uit het begin van de vorige eeuw en ze stemmen ons in vele opzichten tot nadenken. Drie vrouwen zitten aan een tafel in een rivier en laten zich door alligators gadeslaan. Het lijkt te gek voor woorden maar het was ooit werkelijkheid.

Alligatorparken waren erg populair aan het begin van de 20ste eeuw en over respect tegenover dieren werd er in die tijd amper of helemaal niet gesproken.

Een van die befaamde alligatorparken bevond zich in Los Angeles. Je kon de dieren daar van dichtbij bekijken. En als we zeggen ‘dichtbij’ bedoelen we echt dichtbij. Je mocht de dieren ook voederen met levende kippen of een voorstelling bekijken waarin de dieren kunstwerken droegen of zelfs mensen! Je kon ook zelf een ritje door het park nemen op de rug van een alligator. In de souvenirwinkel kon je een hoop producten kopen gemaakt van alligatorleder, zoals schoenen, tassen en kleding.

Angst hadden mensen in die tijd duidelijk niet voor de vervaarlijke beesten. Men liet zelfs kinderen met deze roofdieren spelen.

Francis Earnest, eigenaar van het alligatorpark, en zijn bedrijfspartner Joe Campbell hielden het park open tot 1953. Francis was eigenlijk kok voor hij interesse kreeg in alligators verzamelen.

Voor de dieren was het bezoek van de vele mensen in het park iets minder aangenaam.

Het woord ‘dierenbescherming’ bestond in die tijd nog niet en in geval van een gevaarlijke situatie werd de alligator in kwestie gewoon doodgeschoten.

Zonder scrupules lieten bezoekers zich met de dieren fotograferen. Ze liepen ermee aan de leiband of gebruikten ze als speelgoed.

Het park werd gesloten om een reden die ons even raar in de oren klinkt als het zien van deze foto’s. Buren klaagden erover dat de dieren bij zware regenval ontsnapten uit het park en in hun tuinen terecht kwamen.

Vreemd genoeg raakte niemand in het park gewond door een aanval van een agressieve alligator. Er is slechts één geval van een parkwachter die gebeten werd nadat hij op de snuit van een alligator wat gaan staan.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook

Bron: lifebuzz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.