Meteen naar de inhoud
Home » Geanimeerde kortfilm over same-gender liefde gaat viraal – en smelt je hart bij het zien

Geanimeerde kortfilm over same-gender liefde gaat viraal – en smelt je hart bij het zien

  • door

Neem je zakdoek alvast bij de hand – je gaat die nodig hebben na het bekijken van ‘In a Heartbeat’. Dit is een nieuwe geanimeerde kortfilm die het internet aan het overspoelen is, en het is zo nodig in ons huidig klimaat van onverdraagzaamheid en haat.

In a Heartbeat is een samenwerking van Ringling College of Art and Design studenten Beth David en Esteban Bravo als hun eindwerk voor hun computer animatie opleiding. Maar het project is nu veel groter geworden dan een simpel schoolproject, veel meer dan ze ooit hadden durven dromen. Het verhaal gaat over een jongen die worstelt met zijn gevoelens voor een andere knappe jongen, een onderwerp dat nooit eerder in een animatiefilm werd gebracht. De karakters in de kortfilm, zo zul je zien, zouden perfect passen in een Pixar film. In slechts 4 minuten slagen de makers van de film erin om de ervaring die talloze LGBTQ-jongeren meemaken in beeld te brengen. De film probeert aan te tonen dat de jongeren die worstelen met hun gevoelens niet altijd bang hoeven te zijn.

De studenten uit Florida slaagden er met succes in om hun oorspronkelijke kosten bijna 50 keer terug te verdienen. Om hun project te sponsoren gebruikten ze Kickstarter, en hun harde werk werpt nu zijn vruchten af. Sinds de film op YouTube werd geplaatst werd In a Heartbeat bijna 20 miljoen keer bekeken. En iedereen die de film heeft gezien wil graag een vervolg gebreid zien aan deze eerste 4 minuten.

Deel dit artikel als je ook hoopt dat deze kortfilm zeker een vervolg moet krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.