Meteen naar de inhoud
Home » Dit gebeurt er met je lichaam als je geen seks meer hebt. Nummer 3 maakt me echt bang!

Dit gebeurt er met je lichaam als je geen seks meer hebt. Nummer 3 maakt me echt bang!

  • door

Er bestaat nauwelijks iets wat leuker is als de belangrijkste nevenactiviteit van het leven. Maar hoe belangrijk een gezond en regelmatig seksleven is, wordt vaak onderschat. Hier volgen 8 goede reden waarom je je seksleven niet zou mogen verwaarlozen. Want wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je geen seks meer hebt?

  1. Je wordt vaker ziek

Als je lange tijd geen seks hebt, wordt je immuunsysteem zwakker. Ziektekiemen worden trager afgebroken door het lichaam en je zult sneller een griep of een verkoudheid krijgen. Wie regelmatig seks heeft, loopt minder kans om een verkoudheid op te lopen.

  1. Je hebt meer stress

Seks is geweldig goed om je stress te verminderen. Regelmatige seks doet het stresshormoon afnemen en je voelt je duidelijk meer ontspannen. Zonder de gepaste “afleiding” word je algauw een tikkende tijdbom.

  1. Je raakt minder snel opgewonden

Moeilijk te geloven, maar als je niet voldoende “oefent” raak je op termijn minder snel opgewonden. Dit kan op lange termijn zelfs leiden tot erectiestoornissen.

  1. Natte dromen

De dromen van mensen met een beperkt of slechts seksleven zullen sneller erotisch getint worden. Dit leidt in sommige gevallen tot zogenaamde “natte” dromen.

  1. Je verliest de lust

Als je lichaam merkt dat je lang geen seks hebt, zullen ook je hormonen zich daaraan aanpassen. Het verlangen om seks te hebben, zal op lange termijn zelfs helemaal wegebben. Je libido wordt zo helemaal de kop ingedrukt.

  1. Partners groeien uiteen

De interpersoonlijke afstand tussen partners zal groter worden en dat leidt vroeg of laat tot relatieproblemen. De ene of de andere zal zich onvermijdelijk tot andere personen aangetrokken gaan voelen.

  1. Je zelfvertrouwen krijgt een knauw

Een gebrek aan seks kan lijden tot een daling van het zelfvertrouwen. Mensen die geen seks hebben, zijn sneller verdrietig en meer geneigd om depressies te ontwikkelen. Studies hebben aangetoond dat een goed seksleven helpt in de bestrijding van depressies. Soms zelfs beter dan antidepressiva.

  1. Groter risico op kanker

Mannen die lange tijd geen seks hebben gehad, lopen een groter risico op prostaatkanker. De “leidingen” moeten immers regelmatig gespoeld worden, waardoor de kans op prostaatkanker vermindert.

Nou, als dat geen goede redenen zijn om wat meer seks te hebben! Het zou bijna onverantwoord zijn om deze raadgevingen zomaar in de wind te slaan!

DEEL dit bericht met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.