Meteen naar de inhoud
Home » Je geboortemaand bepaalt welke ziekten je krijgt. Eén maand is in het bijzonder nadelig

Je geboortemaand bepaalt welke ziekten je krijgt. Eén maand is in het bijzonder nadelig

  • door

Hoe bijgelovig het ook klinkt, er bestaat een aantal studies dat zich richt op de connectie tussen de geboortemaand van een persoon en de invloed op de gezondheid.

 

Bekijk hieronder wat je geboortemaand over jouw gezondheid vertelt:

Januari

Mensen die in de eerste maand van het jaar geboren zijn, lijden meer dan gemiddeld aan  een hoge bloeddruk, longkanker en hartziekten. Bovendien komen diabetes type 2 en obesitas tweemaal zo vaak voor. Uit diverse studies blijkt dat mensen die in januari en december geboren zijn, een grotere kans hebben op depressie en schizofrenie. Maar over het algemeen heeft deze groep een hoge levensverwachting.

Februari

Mensen die in februari geboren zijn, hebben vaak last van een zwak immuunsysteem. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een pollenallergie. Bovendien komen long- en prostaatkanker en calciumopbouw vaker voor in deze groep. Positief is dat mensen die in februari geboren zijn, zelden gebeten worden door insecten en over het algemeen geen last hebben van ademhalingsziekten.

Maart

Ben je in maart geboren? Dan heb je vaker last van pijn op de borst. Tevens komen overgewicht of anorexia vaak voor bij vrouwen in deze groep. Het lichaamsdeel waar mensen die in maart geboren zijn vaak problemen ervaren is het hart. Ze lijden vaak aan ventriculaire fibrillatie, hartklepstoornissen en hartfalen. Zoals bij mensen die in februari geboren zijn, hebben mannen en vrouwen in deze groep vaak last van pollenallergieën.

April

Bij mensen die in april geboren zijn, komt kanker vaker voor. Hart-, long- en ademhalingsziekten komen ook vaker voor dan gemiddeld. Ook keelpijn komt geregeld voor, maar van bronchitis heeft men een stuk minder last . Tot ver in de volwassen jaren, heeft deze groep een pessimistische perceptie van de wereld. Daarom kunnen alcoholproblemen een rol spelen.

Mei

Allereerst is het goede nieuws dat mensen die in mei en juli geboren zijn, niet zo vaak ziek zijn. De kans op kanker is ook aanzienlijk kleiner. De kans op multiple sclerose is echter hoger en mensen in deze groep lijden vaker aan een hoge bloeddruk en glutenintolerantie. Personen die in mei geboren zijn, raken op hoge leeftijd vaak depressief. Het zelfmoordpercentage is 17 procent hoger dan voor personen die in de herfst of winter geboren zijn.

Juni

Vier je in juni je verjaardag? Dan zorgt stress voor een verminderde eetlust. Het risico op anorexia ligt in deze groep 30% boven het gemiddelde en het risico op ouderdomsdiabetes en hart- en vaatziekten is zeer hoog. Mensen die in juni geboren zijn,  krijgen echter zelden kanker of een hartaanval. Ze zijn ook zeer optimistisch en hebben een vrolijke perceptie op het leven.

juli

Depressies vormen geen probleem voor mensen die in juli geboren zijn. Ze hebben vrijwel altijd een goed humeur. Hun spijsverteringstelsel evenals tanden en botten doen het echter minder goed. Bovendien komt diabetes, type 1 vaker voor dan gemiddeld. Het is ook een opmerkelijk feit dat deze mensen minder kinderen krijgen dan anderen. Aan de andere kant hebben personen die in juli geboren zijn een kleinere kans op een beroerte en komt kanker vrij weinig voor.

Augustus

Huisstofmijten maken het leven van personen die in augustus geboren zijn zuur. Daarnaast komen ​​ slijmvliesontsteking relatief vaak voor. Deze mensen hebben echter een heel gezond hart waardoor ze minder vatbaar zijn voor beroerten en hartaanvallen. Kanker en astma spelen geen rol in het leven van mensen in deze groep.

September

Deze groep krijgt in de kinderjaren vaak met neurodermatitis te maken. Dit verdwijnt echter met de tijd. Bovendien hebben personen die in september geboren zijn, minder kans op diabetes, hartziekten of keelontstekingen. Aan de andere kant lijden ze vaker  aan maaggerelateerde problemen, bacteriële ademhalingsinfecties en huisstofmijtallergieën.

Oktober

Als je in deze maand geboren bent, ben je nu waarschijnlijk ontzettend sterk. Mensen in deze groep hebben in de kinderjaren vaak te maken met gezondheidsproblemen, waaronder botbreuken, osteoporose en tandbederf. Bovendien komen aderproblemen, astma en andere ademhalingsziekten vaker voor dan gemiddeld. Mensen die in oktober geboren zijn, lijden over het algemeen een lang leven en lopen weinig risico op prostaatkanker, hartziekten en hoge bloeddruk.

November

Acute bronchitis, virale infecties, neurodermatitis, neurologische stoornissen en ADHD zijn veel voorkomende problemen voor mensen die in november geboren zijn. Deze groep wordt echter niet getroffen door typische volksziekten zoals obesitas, diabetes, type 2  en hart- en vaatziekten. De meeste mensen die in november jarig zijn, kunnen uitkijken naar een hogere levensverwachting dan gemiddeld.

December

 Ben je in december jarig, dan heb je vaak last van rode strepen en blauwe plekken. Het risico op letsel is namelijk bijzonder hoog. Psychische abnormaliteiten zoals schizofrenie en manische depressie komen in deze groep ook vaak voor. Personen die in december geboren zijn, leven vaak lang en krijgen meestal geen last van ouderdomsdiabetes en hartziekten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.