Meteen naar de inhoud
Home » Ze had niet gedacht dat de chimpansees haar zouden herinneren na 18 jaar – maar kijk als ze haar hand uitsteekt

Ze had niet gedacht dat de chimpansees haar zouden herinneren na 18 jaar – maar kijk als ze haar hand uitsteekt

  • door

Linda Koebner kreeg de kans om iets heel speciaals te ervaren toen ze 23 jaar oud en studente was. Het waren toen hele andere tijden; tijden waarin er minder wetten en regelgevingen omtrent het gebruiken van dieren voor experimenten.

Linda was deel van een groep die de kans kreeg om een groep “afgedankte” chimpansees vrij te laten. De chimpansees waren laboratoriumdieren of huisdieren geweest. Ze mocht de kooi openen en de chimpansees introduceren aan de zon, die ze zes jaar lang niet gezien hadden.

De chimpansees hadden bijna heel hun leven binnen geleefd en waarom daarom erg bang. Het was Linda’s taak om er voor te zorgen dat de chimpansees zich goed aanpaste in het reservaat. De apen kwamen over de gehele wereld uit hachelijke situaties maar in het reservaat in Zuid Florida kregen ze een goed leven.

Nadat ze vier jaar met de chimpansees Swing en Doll had gewerkt was het tijd om andere dingen te gaan doen. In de onderstaande video ontmoet Linda de chimpansees weer na 18 jaar gescheiden te zijn. Linda had niet gedacht dat de chimpansees haar nog zouden herinneren.

Dat is echter niet het geval en de chimpansees herkennen haar nog. Wat volgt is een enorm emotionele reünie. Bekijk het snel in de video hieronder en dele het met je vrienden en familie op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.