Meteen naar de inhoud
Home » Heb je geen babypoeder in huis? Lees dit en je gaat het morgen kopen!

Heb je geen babypoeder in huis? Lees dit en je gaat het morgen kopen!

  • door

Babypoeder

Je kunt veel meer met babypoeder doen dan je denkt

We weten bijna allemaal wel dat babypoeder goed is voor baby’s, dat is immers toch wel een behoorlijke inkopper. Babypoeder zorgt ervoor dat de moeilijk onbereikbare huidplooien goed droog worden zodat de schrale huid van een baby niet geïrriteerd raakt en het verzorgt de billen van een baby. Door de ontlasting in de luier is er immers altijd het risico op infecties en ontstekingen. De voornaamste functie van babypoeder is het verzorgen van de huid. Het houdt de huid zacht en glad en het zorgt er ook voor dat de huid goed droog blijft.

Maar als je sinds je eigen kindertijd of sinds de tijd dat je kinderen klein waren niet meer te maken hebt gehad met babypoeder, dan heb je echt een heleboel super handige dingen gemist waar je babypoeder uitstekend voor kunt gebruiken. Van het schoonmaken van voeten die onder het zand zitten tot een droge shampoo en zelfs voor het bestrijden van mieren. Babypoeder is voor veel meer dingen geweldig te gebruiken naast het verzorgen van de huid van een baby en deze weer lekker te laten ruiken. We hebben maar liefst vijftien manieren voor je op een rij gezet.

Schuren tijdens het hardlopen

Schuren kan behoorlijk vervelend zijn als je aan het hardlopen bent op een warme dag, bijvoorbeeld van kleding die te strak zit. Doe gewoon wat babypoeder op de plekken die het kunnen gebruiken en je zult van het begin tot het einde helemaal droog blijven.

Voeten onder het zand

Als je voeten onder het zand zitten, doe er dan gewoon wat babypoeder op en al dat zand zal ervan af komen.

Babypoeder in zweetschoenen doen

Doe ’s avonds wat babypoeder in stinkende zweetschoenen en ’s ochtends zal de vieze geur verdwenen zijn. Het restant van het babypoeder kun je dan gewoon weggooien.

Gezichtspoeder

Bespaar flink wat geld op gezichtspoeder, in plaats daarvan kun je gewoon babypoeder gebruiken.

Verzacht de pijn van waxen met babypoederHaal een ketting uit de knoop met babypoeder

Haal een ketting of andere sieraden uit de knoop door er wat babypoeder op te doen. Het zal het los maken.

Verwijder vetvlekken uit kleding met babypoeder

Verwijder vetvlekken uit kleding door wat babypoeder op de plek van de vlek in te wrijven, het eruit te borstelen en dit te herhalen. Daarna moet je de kleding gewoon normaal wassen.

Gebruik babypoeder als droge shampoo

Wil je je haar goed schoonhouden, maar niet te vaak je haar wassen? Gebruik dan gewoon babypoeder en wrijf dat goed in je haarwortels als een droge shampoo.

Bescherm je bloembollen met babypoeder

Bescherm je bloembollen tegen rotten en gravende beestjes door er wat babypoeder op te doen voordat je ze plant.

Gebruik babypoeder tegen mieren

Heb je zin om te picknicken? Strooi dan wat babypoeder rond de plek waar je wilt picknicken om te voorkomen dat er mieren in je eten komen.

Stop krakende vloeren met babypoeder

Stop krakende vloeren door wat babypoeder op de specifieke plekken te doen.

Versterk je wimpers met babypoeder

Versterk je wimpers behoorlijk door er eerst wat babypoeder op te doen voordat je er mascara opdoet.

Hou je bed koel met babypoeder

Hou je bed koel met babypoeder, strooi gewoon wat babypoeder op je lakens voordat je naar bed gaat.

Gebruik babypoeder als anti-perspirant

Heb je geen deodorant meer of heb je geen zin om daar geld aan uit te geven? Gebruik dan gewoon babypoeder als anti-perspirant. Een anti-perspirant vermindert je zweetproductie.

Gebruik babypoeder als droge shampoo voor een huisdier

Zoals we eerder al aangaven kun je babypoeder gebruiken als droge shampoo om je haar mee schoon te maken, maar dat kan ook op dezelfde manier voor huisdieren.

Overigens kun je ook heel veel soortgelijke handige dingen doen met baby olie. Mocht je het leuk vinden, lees dan ook eens ons artikel hierover. Dat vind je hier. Vergeet dit artikel niet te delen met al je vrienden, familie en kennissen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.