Meteen naar de inhoud
Home » Geen zin om aardappelen te schillen? Hoeft ook niet. Leer hier hoe je aardappelen schilt zonder mesje!

Geen zin om aardappelen te schillen? Hoeft ook niet. Leer hier hoe je aardappelen schilt zonder mesje!

  • door

We zijn dol op aardappelen en vele van onze meest geliefde maaltijden zijn gebaseerd op aardappelen. Van puree over gebakken aardappelen en frieten, het gaat er allemaal in. Maar is iets wat de meesten van ons tegenzit als we een maaltijd met aardappelen gaan maken. Die dingen moeten wel eerst geschild worden!

Je aardappelen schillen met een mesje duurt lang en is nogal saai. Zelfs met die moderne schillers kom je niet veel sneller vooruit. Plus, met mesje of schiller, je snijdt jezelf vroeg of laat toch in je vinger. Is er dan geen andere manier om dit taakje tot een goed einde te brengen zonder je handen in gevaar te brengen?

Goed nieuws! Er bestaat een techniek om de schil van een aardappel te halen zonder dat je een mesje nodig hebt. Nog een voordeel van deze techniek is dat je alleen de schil verwijderd en je gooit dus niets van het vruchtvlees in de groene vuilnisbak.

Vergeet al dat werk om voor heel je gezin aardappelen te schillen! Waarom je ze afpeigeren als het veel simpeler kan? Bekijk de onderstaande video en leer hoe het moet.

Het enige dat je nodig hebt is een pot met koud water.

Kook je aardappelen zoals je dat altijd doet zonder ze eerst te schillen.

Haal de aardappels uit het water als ze klaar zijn en leg ze in het koude water. Deze truc werkt het best als het water heel koud is. Als de aardappelen koud genoeg zijn om vast te pakken, haal je ze uit het water en trek je de schil er zo van af!

Dat maakt het leven toch een pak aangenamer. Geen aardappelen meer schillen met deze briljante truc. Vertel het zeker door aan je vrienden!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Bron: Youtube

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.