Meteen naar de inhoud
Home » Mijn geheim is dat ik elk jaar bij het invullen van het belastingformulier een hoger bedrag invul dan dat wat ik echt verdien…

Mijn geheim is dat ik elk jaar bij het invullen van het belastingformulier een hoger bedrag invul dan dat wat ik echt verdien…

  • door
Facebook

Mijn geheim is dat ik zonder veel geld uit te geven mezelf in stand hou. Het huis (krot voor sommigen) waar ik woon is afbetaald en dus woon ik nu ‘gratis’. Ik ben niet aangesloten op gas, wel op het waternet en elektra. Ongeveer 1 x per jaar koop ik een gasfles van 13 lt voor ca 21 euro en in de zomer kook en bak ik daar wel mee (doe daar ca 5 maanden mee) en in de winter gebruik ik een houtkachel, die behalve warmte geeft, ook kookt, bakt en de was droogt. De was doe ik met de hand met zelfgemaakte zeep.

 

Water kost wel geld, maar het abonnement kost meer dan het gebruik, want ik gebruik maar ongeveer 6 a 7 liter per dag. Daar drink ik van, doe ik de was en afwas mee en uiteraard was ik mezelf (op z’n ouderwets 2 x per dag aan de wasbak en ik neem 1 x per week een douche). Het toilet is een droogtoilet dus ik spoel niet door met water, maar composteer. En elektra kost ook meer aan abonnement dan aan gebruik en dus ben ik al bezig met me proberen los te koppelen (photocellen, kleine windmolen etc, ben alleen niet zo technisch dus kost veel tijd) . Eten doe ik voor een heel groot deel uit de natuur, (wilde groenten, noten, paddestoelen etc) , de moestuin met ook wat kleinfruit en van wat kleinvee (kippen).

Alleen koop ik wel koffie, suiker, zout, bier, meel (veel !), boter / olie, wc-papier en soms wat extra’s zoals bv yogurt, rijst, blikje sardines. Melk drink ik niet. Brood en koekjes bak ik uiteraard zelf (met zuurdesem). Het stookmateriaal voor het kacheltje komt van eigen terrein (niet groot, maar 1 boom is al 1 winter warmte !) en van gevonden sprokkel en afvalhout en gedroogd natuurlijk materiaal (oa stro, denneappels).
Etc etc.

 

Het is niet de bedoeling om in alle details in te gaan, maar het komt erop neer dat ik heel weinig geld uitgeef.
In feite zijn de hoogste uitgaven de (vooral gemeentelijke) belastingen, verzekeringen, abonnementen (elektra, water, internet) en voer voor de hond. Ik werk wel (als zelfstandige), maar dit is eigenlijk maar een dekmantel. Het interesseert me namelijk totaal niet om geld te verdienen en in feite voer ik ook maar weinig uit.

Hoeveel het ‘weinig uitvoeren’ natuurlijk relatief is, want vrijwel zelfvoorzienend leven kost ook een hoop tijd en inspanning, maar dat heeft niets met het officiele werk te maken.
Ik leef met gemak voor zo’n 250 euro per maand en heb dan goed te eten en betaal netjes al m’n rekeningen.

Mijn geheim is dat ik elk jaar bij het invullen van het belastingformulier een hoger bedrag invul dan dat wat ik echt verdien alleen maar omdat ik bang ben dat ik anders controle krijg en beschuldigd word van fraude, omdat ik in werkelijkheid vrijwillig ver beneden het sociale minimum leef en bang ben dat er gezegd gaat worden dat dat niet kan.

Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal aangepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.