Meteen naar de inhoud
Home » Ik kon eerst niet geloven dat dit kruid een echte vetverbrander is. En het heeft nog veel meer voordelen!

Ik kon eerst niet geloven dat dit kruid een echte vetverbrander is. En het heeft nog veel meer voordelen!

  • door

Of je nu wil afvallen door op je voeding te letten of door veel aan sport te doen: je kunt dit proces actief ondersteunen door kardemon te consumeren. Dit kruid behoort tot de familie van de gemberplanten en wordt vaak gebruikt in kerstgebakjes en ontbijtkoeken. Als je kardemon in je dieet opneemt, zal je niet alleen sneller vet verbranden, maar bestrijd je ook vermoeidheid en een opgeblazen gevoel.

Vermindert buikvet

Buikvet is bijzonder gevaarlijk. Mensen die teveel buikvet hebben, ontwikkelen sneller hart- en vaatziektes en lijden vaker aan spijsverteringstoornissen. Kardemom als voedingssupplement helpt om het buikvet sneller te verbranden. Naar aanleiding van een experiment op ratten werd opgemerkt dat kardemonpoeder de glucosetolerantie en de bloedlipiden verbetert. De eindconclusie was dat kardemon ertoe leidt dat minder buikvet wordt gevormd en sneller verbrand wordt.

Zich ontdoen van overtollig vocht in het lichaam

De opslag van water in het lichaam kan eveneens leiden tot een significante gewichtstoename. Kardemon heeft een vocht afdrijvend effect en kan helpen om overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen. Dit leidt dan weer tot een verlaagde bloeddruk.

Lagere cholesterol

Kardemon helpt niet alleen om af te vallen, maar werkt ook uitstekend in de strijd tegen een hoge cholesterol. Ook hier werden bij proefdieren opmerkelijke verbeteringen in het cholesterolgehalte vastgesteld.

Tegen maag- en darmklachten

Het kruid bevat mentholextracten die helpen tegen onaangename lichaamsgeuren. De extracten doden schadelijke bacteriën in de maag en de darmen. Kardemon brengt je darmflora terug in evenwicht.

Kardemon toevoegen aan je dieet

Om optimaal van de voordelen te genieten, zou je kardemon in je eten of drinken moeten opnemen. Kardemon thee wordt gemaakt door een theelepel geplette kardemonzaden bij 500 ml heet water te voegen. Kardemon thee gaat ook vermoeidheid tegen!

Je kunt kardemon ook gewoon rechtstreeks op je eten strooien. Het beste effect heb je echter door kardemoncapsules in te nemen.

Kardemon is echt een wonderkruid dat je terug gezond en slank kan maken. DEEL deze gezondheidstips met je vrienden op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.