Meteen naar de inhoud
Home » Dit genadeloos eerlijke bericht over huismoeders kreeg meer dan 640.000 “likes”. Maar het bericht verdient er nog meer

Dit genadeloos eerlijke bericht over huismoeders kreeg meer dan 640.000 “likes”. Maar het bericht verdient er nog meer

  • door

Ryshell Castleberry uit de Amerikaanse staat Florida is echtgenote en moeder van drie kinderen. Dat dit vaak een heleboel werk met zich brengt, daar zijn de meesten mensen het wel over eens. Maar vele mensen beschouwen de vele taken van een huisvrouw vaak niet als “echt werk”. Om deze wantoestand aan te klaren, publiceerde Ryshell een verhaaltje op Facebook. Haar worden moeten ons tot nadenken stemmen.

  Afbeelding: Facebook / Ryshell Castleberry

De bankier had een afspraak met zijn psycholoog. Hier volgt het gesprek:

Psychologe: Wat voor werk doe je, Mr. Rogers?

Bankier: Ik werk als accountant bij een bank.

P: En je vrouw?

B: Ze werkt niet. Ze is huisvrouw.

P: Wie maakt er thuis het ontbijt voor je gezin?

B: Mijn vrouw, omdat ze niet werkt.

P: Wanneer staat je vrouw op?

B: Ze staat vroeg op omdat alles geregeld moet worden. Ze maakt de lunchpakketten voor de kinderen klaar, zorgt ervoor dat e goed gekleed en gekamd zijn, dat ze hun tanden gepoetst hebben, dat ze ontbijt hebben gehad en dat ze al hun schoolspulletjes gepakt hebben. Ze maakt de baby wakker en ververst luiers en kleding, geeft de borst en bereidt snacks voor.

P: Hoe gaan je kinderen naar school?

B: Mijn vrouw brengt ze naar school omdat ze niet werkt.

P: Als de kinderen op school zijn, wat doet je vrouw dan?

B: Normaal duurt het een tijdje voor ze iets anders doet want ze is wel enige tijd onderweg. Ze maakt het kinderzitje schoon en laadt de auto in en uit. Ze moet de rekeningen betalen of langs de supermarkt gaan. Soms vergeet ze wel eens iets en moet ze helemaal terug – met de baby op sleeptouw. Bij thuiskomst moet ze de baby voeden en de borst geven. De luiers verversen, de baby te slapen leggen voor een dutje, de keuken opruimen, de was doen en het huis schoonmaken. Omdat ze niet werkt, weet je wel.

P: En ’s avonds als je terugkomt van je werk, wat doe je dan?

B: Uitrusten natuurlijk. Ik ben dan moe van de hele dag te werken.

P: Wat doet je vrouw ’s avonds?

B: Ze maakt het avondeten en dient op voor de kinderen en mezelf. Daarna doet ze de vaat, ruimt het huis nog een keer op, zorgt ervoor dat de hond te eten heeft gekregen, terwijl de anderen zitten te eten. Nadien helpt ze de kinderen met hun huiswerk, maakt ze de bedden op en ververst de luier van onze baby nog eens, geeft hem warme melk, en gaat nog eens na of de kinderen wel hun tanden hebben gepoetst. Eenmaal in bed staat ze geregeld op om voor de baby te zorgen, terwijl wij slapen. Omdat ze de volgende dag niet moet werken.

Dit is voor veel vrouwen dagelijkse kost – het begint ’s ochtends en dat gaat zo door tot ’s avonds laat … Dat noemt men dan “niet werken?” Huisvrouwen hebben geen diploma nodig, maar het is de sleutelrol binnen het gezin! Waardeer je vrouw, moeder, oma, tante, zus, dochter … want hun opoffering is van onschatbare waarde.

Iemand vroeg haar:

Ben jij een vrouw die werkt of een simpele “huisvrouw”?

Ze antwoordde: Ik werk als huisvrouw, 24 uur per dag.

Ik ben moeder.

Ik ben echtgenote.

Ik ben dochter.

Ik ben de wekker.

Ik ben de kok.

Ik ben de meid.

Ik ben de meester.

Ik ben de barvrouw.

Ik ben de babysitter.

Ik ben de verpleegster.

Ik ben de arbeidster.

Ik ben de bewakingsagente.

Ik ben de raadsvrouw.

Ik ben de trooster.

Ik heb geen vakantie.

Ik ben nooit ziek.

Ik heb nooit een dagje vrij.

Ik werk dag en nacht.

Ik ben de hele tijd van dienst.

Ik heb geen salaris.

En toch horen we nog vaak de zin: “Maar wat doe je dan de hele dag?” De vrouwen die hun hele leven opofferen voor hun gezin zijn als zout: Hun aanwezigheid gaat soms onopgemerkt voorbij, maar hun afwezigheid maakt alles smakeloos. Deel dit met de allermooiste vrouw in jullie leven.”

Hier kunnen we eigenlijk niets aan toevoegen! DEEL dit bericht als ook jij het 100 % eens bent met deze dame!

Bron: Bored Panda en Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.