Meteen naar de inhoud
Home » Geniale truc voor iedereen die een strijkplank heeft. Bespaar handen vol geld!

Geniale truc voor iedereen die een strijkplank heeft. Bespaar handen vol geld!

  • door

Sommige huishoudelijke klusjes kunnen soms vervelend zijn. We spenderen onze tijd liever met andere dingen en laten die klusjes meestal links liggen tot we het niet meer kunnen uitstellen.

Een van die taakjes is strijken. Het neemt veel tijd in beslag en je moet eerst vele malen oefenen om een goed resultaat te bekomen. Een kreukvrije was is een hele kunst! Als je geen geduldig persoon bent, is strijken meestal een van de klusjes waar je nog het meest tegen opkijkt.

Aan de andere kant heb je ook het energieverbruik van strijken. Het duurt een tijdje voor je strijkijzer klaar is voor gebruik en je verbruikt een hoop elektriciteit om het apparaat in gang te houden. Dat merk je aan je energierekening en velen laten dat strijken om die reden maar voor wat het is. Liever een gekreukt hemd dan een lege portefeuille!

We hebben gelukkig een geweldige tip voor zij die toch willen strijken. Met dit advies kan je het energieverbruik van je strijkijzer tot een minimum herleiden. Daarbij maakt het de strijksessie vlotter en zo win je een hoop tijd die je in andere bezigheden kan steken.

Je hebt alleen een rol aluminiumfolie nodig. Lees hier hoe je het doet!

Aluminiumfolie is een prima warmtegeleider en heeft geen enkel probleem met extreme temperaturen. Dat wist je al wel. Je steekt je aardappelen gewikkeld in aluminiumfolie toch ook gewoon in het vuur of op de barbecue!

Je gaat als volgt tewerk. Leg de folie gelijkmatig over je strijkplank en probeer vouwen en kreuken te vermijden. Bedek de folie dan met een stof (je strijkplank heeft mogelijk al zo’n doek met een rekker). Deze doek beschermt je kleding en zorgt ervoor dat het niet verbrandt op de hete folie. Strijk je kleding zoals je dat altijd doet. Je zal merken dat kreuken en plooien veel sneller verdwijnen dan voordien.

Het aluminiumfolie onder de doek warmt zeer snel op omdat het zo dun is. Het gevolg is dat je nu twee ‘strijkijzers’ tegelijk gebruikt, eentje bovenaan en eentje onderaan. Je strijksessie wordt dus dubbel zo effectief. Daardoor reduceer je de tijd die je nodig hebt om al je kleren te strijken en bespaar je een hoop energie. Sneller klaar en minder kosten, geniaal toch?

Maak je leven wat makkelijker en pak je strijkplank in met aluminiumfolie!

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Bron: Perfecto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.