Gevaarlijke crimineel omwikkelt hondje met elektriciteitsdraad en gebruikt hem als voetbal.

Waarschuwing: Heftige inhoud niet geschikt voor gevoelige lezers.

In de Amerikaanse stad Santa Ana in California arresteerde de politie een 28-jarige man die een 13-jarige, verloren gelopen chihuahua als voetbal gebruikte. Om dat te doen, had de dierenbeul het hondje genaamd Max in elektriciteitsdraad gewikkeld.

De baasjes van Max waren radeloos toen het hondje eerder deze week door een tuinhek ontsnapt was. Enkele uren later werd er melding gemaakt van een man die op straat een kleine hond aan het slaan was en als voetbal gebruikte. Korte tijd later arresteerde de politie de verdachte genaamd Manuel Pantoja. De man wordt aangehouden op verdenking van zware dierenmishandeling.

De zwaar toegetakelde hond werd naar een dierenkliniek gebracht. Röntgenfoto’s toonden aan dat het hondje zijn bekken op verschillende plaatsen gebroken had. Max werd ondertussen geopereerd en stelt het relatief goed.

De eigenaars van Max eisen dat Pantoja een zware straf krijgt voor de gruwel die hij aanrichtte. Omdat de man een vaak veroordeelde veelpleger is, is de kans volgens de politie groot dat hij inderdaad voor lange tijd achter de tralies vliegt. De man pleegde naar verluidt al verschillende overvallen en werd meerdere keren veroordeeld wegens mishandelingen.

Pantoja verklaarde aan de politie dat hij zich van geen kwaad bewust was. Tijdens zijn verhoor zou hij gezegd hebben: “Ik wist eigenlijk niet goed wat ik aan het doen was.”

De baasjes van Max vreesden aanvankelijk dat ze de medische kosten niet zouden kunnen betalen. Nu belde de dierenkliniek hen op met goed nieuws: ze hoeven niets te betalen. Ook de politie toonde hun groot hart door aan te bieden om de hondenbelasting van Max verder te betalen. De behandelende dierenarts acht de kans groot dat Max helemaal zal herstellen.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: AD en Facebook