Meteen naar de inhoud
Home » Gewonden aanrijding Amsterdam CS geopereerd, bestuurder kan zich niets herinneren

Gewonden aanrijding Amsterdam CS geopereerd, bestuurder kan zich niets herinneren

  • door

De automobilist die gisteravond bij het Stationsplein voor Amsterdam Centraal voetgangers aanreed, is een 45-jarige inwoner van Amsterdam. Twee mensen die zwaargewond raakten, zijn geopereerd en worden kunstmatig in coma gehouden.

Ook twee andere gewonden liggen nog in het ziekenhuis, meldt de politie. Volgens de politie was er geen opzet in het spel, maar was hij onwel geworden.

Lage bloedsuikerspiegel

Het bleek dat hij een lage bloedsuikerspiegel had. Er is bloed bij de man afgenomen dat verder onderzocht wordt. Een woordvoerder zegt dat de automobilist medicijnen gebruikt, maar of dat van invloed was op die lage bloedsuikerspiegel, is nog niet bekend.

Er was in ieder geval geen drank in het spel. De bestuurder zit nog vast vanwege zijn betrokkenheid bij dit ernstige ongeluk. Hij zegt zich niets van het voorval te kunnen herinneren.

Op de trambaan

De automobilist werd vlak voor het incident door agenten aangesproken, omdat hij op de trambaan reed. “Hij maakte een normale indruk”, zegt de woordvoerder. “Tijdens dat gesprek is ook een bekeuring aangezegd. Hem werd verteld rustig de trambaan te volgen en van het stationsplein af te rijden.”

De Amsterdammer reed weg. Na een meter of 30 gaf hij opeens veel gas. Hij reed toen enkele voetgangers aan en reed uiteindelijk tegen een muur bij de ingang van de metro.

Ooggetuigen zeggen dat er paniek was:

“Ik hoorde een doffe klap”, vertelt ooggetuige Moiko Schraa tegen RTL Nieuws. “Toen heb ik mij omgedraaid en zag ik een auto. Binnen 30 seconden stond het helemaal vol met politie.”

Volgens Schraa reageerden omstanders redelijk rustig op het incident. “De man is meteen uit de auto gehaald. Daar was iedereen snel bij.”

Gebied afgezet

In verband met het onderzoek van de politie werd het gebied recht voor het station afgezet. Het GVB legde korte tijd het tramverkeer bij het station stil.

RTL Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.