Meteen naar de inhoud
Home » Gooi je sleffers of flipflops maar in de vuilbak. Hier heb je acht redenen om ze nooit meer aan te doen.

Gooi je sleffers of flipflops maar in de vuilbak. Hier heb je acht redenen om ze nooit meer aan te doen.

  • door

Het is zomer en dat is de perfecte tijd om je flipflops uit de kast te halen. Maar als je weet hoe slecht die dingen eigenlijk voor je zijn, dan denk je misschien volgende keer twee keer na en ga je voor sandalen!

Dit schoeisel is al geruime tijd populair. Ze halen al even lang onze voeten naar de vaantjes. Begrijp ons wel goed, we weten ook hoe makkelijk ze zijn. Je doet ze zo aan en je voeten blijven perfect verlucht.

Jammer genoeg is de eenvoud van dit schoeisel ook het grootste probleem. Je kan je pijnlijke voeten natuurlijk masseren en dat helpt een hoop, maar je kan ook stoppen met flipflops te dragen.

Het is oké om flipflops op het strand aan te doen maar voor het dagelijkse leven zijn ze zeer ongeschikt. Je loopt kans op ernstige voetblessuren of –verwondingen. Leer zelf waarom flipflops zo gevaarlijk voor je zijn.

Wat zijn flipflops?

We hebben het over die doodeenvoudige schoenen die bestaan uit een zool en enkele rubberen lussen die om je tenen gaan.

Waarom zijn ze zo slecht?

  1. Voetvervorming

Flipflops kunnen pijnlijke vervormingen teweeg brengen zoals de typische uitstulping net achter je grote teen. Ook komen deze bulten voor aan de andere kant van je voet, aan de basis van je kleine teen. Beide vervormingen trekken aan de pezen in je voet en botjes komen zo op verkeerde plekken terecht. De vervorming wordt steeds erger. Flipflops werken dit proces in de hand doordat ze een plat oppervlak hebben en daardoor moeten je voeten een hoop extra werk verrichten.

  1. Geen steun

Het grootste probleem met flipflops is dat ze absoluut geen steun geven aan je voeten. Elke voet heeft een natuurlijke boog in het midden. Daarom hebben schoenen dezelfde vorm en verzekeren zo dat heel je voet ondersteund wordt. Flipflops hebben het reeds genoemde effect: ze zorgen ervoor dat je voet plat gedrukt wordt en zo raken pezen en botjes in de war. Je voeten voelen pijnlijk en je kan vervormingen oplopen aan de voetstructuur.

  1. Schimmel

Je flipflops hebben waarschijnlijk een zool gemaakt van schuim. Dit schuim is een vergaarbak voor bacteriën en schimmels, zeker als je je flipflops nooit wast. Ze vullen zich met de bacteriën die in overvloed aanwezig zijn rond zwembaden en openbare douches. Je draagt misschien flipflops omdat je denkt dat je voet zo vrij en goed verlucht blijft, maar je bereikt eigenlijk het tegendeel. Wil je toch graag flipflops blijven dragen, zorg er van voor dat je ze regelmatig ontsmet.

  1. Blaren

Je krijgt blaren van alle soorten schoenen, zeker als je ze zonder kousen draagt. Bij flipflops heb je die typische band die tussen je grote teen en de andere tenen gaat. Die banden zijn bijna altijd van plastic gemaakt en ze blijven de huid tussen je tenen schuren, in tegenstelling tot leder of stof. Daar krijg je natuurlijk blaren van!

  1. Je voeten krijgen het zwaar te verduren

Een goeie schoen geeft steun aan je voet. Bij flipflops komt alle kracht van een stap op je voet terecht. Ze geven geen steun en schuren tussen je tenen. Ze drukken de voetzool plat en dat kan leiden tot platvoeten of gekruiste tenen. Daarbij kan alleen een medische ingreep helpen.

  1. Struikelen

Er zijn scholen die flipflops verbieden omdat ze studenten in gevaar brengen. Je struikelt gemakkelijk of blijft aan dingen vasthangen. Of iemand trapt op je zool en je blesseert je voet. Elke schoen die niet op z’n plaats blijft zitten is een prima middel om je enkel om te slagen of erger.

  1. Ze vertragen je

Probeer eens te lopen met flipflops, geen eenvoudige taak! Vermits flipflops even gemakkelijk los komen van je voet als het is om ze aan te doen, vertragen ze je loopbeweging aanzienlijk. Je moet constant je tenen gebruiken om je flipflops niet te verliezen.

  1. Pijnlijke hielen

We kennen het geluid van flipflops wel: flap, flap, flap. Dat is het geluid van de zolen die tegen je hielen meppen en je hielen die tegen de grond beuken. Als je flipflops draagt, kan je niet anders dan alle gewicht op je hiel te laten neerkomen. Dat kan pijnlijke gevolgen hebben. Ook kan de huid van de voet daardoor uitdrogen of verbrokkelen. Geen aantrekkelijk zicht in de zomer!

Om een lang verhaal kort te maken, flipflops horen op het strand. Voor elke andere plek doe je beter gewone schoenen of degelijke sandalen aan.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Bron: LittleThings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.