Meteen naar de inhoud
Home » Grappig om te lezen: DIT zegt je sterrenbeeld over wat voor soort moeder jij bent!

Grappig om te lezen: DIT zegt je sterrenbeeld over wat voor soort moeder jij bent!

  • door

Wat is jouw sterrenbeeld? Dit zegt het over je moederschap!

Moeders, ze zijn ontzettend belangrijk. Hoe je moeder je heeft opgevoed is bepalend voor hoe je in het leven staat en voor hoe je later je eigen kinderen opvoedt. Ben je benieuwd naar wat voor type moeder jij bent, gaat worden of waarom jouw moeder dingen op een bepaalde manier deed? Het antwoord hiervoor vindt je in de sterren. Je sterrenbeeld onthult namelijk veel over wat voor moeder jij bent!

Steenbok: De steenbok is een zorger in hart en nieren. Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor je snel wat streng over kan komen. Ook hecht je veel waarde aan etiquette en manieren, jouw kinderen zullen altijd netjes met mes en vork eten en alsjeblieft en dankjewel zeggen. Pas op dat je niet te ver doorslaat in verantwoordelijkheid en de boel ook gewoon op zijn beloop laat, je zal merken dat het dan ook goedkomt.

Waterman: Je bent heel jong van geest en kan qua fantasie en levendigheid goed meekomen met je kinderen. Je laat je kinderen zijn wie ze zijn, zonder ze te strak onder controle te willen houden. Pas wel op dat je de kinderen wel de structuur en routine biedt die ze zo hard nodig hebben. Maar blijf daarnaast met ze spelen, dagdromen en stimuleer hun creativiteit, daar ben je zo goed in!Vissen: Vissen zijn heel emotioneel, liefdevol en beschermend. De overdaad aan liefde zorgt voor zelfverzekerde kinderen die ook van zichzelf kunnen houden. Je biedt je kinderen een veilig thuis waar ze zichzelf kunnen zijn en je zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Probeer soms wel los te laten, je liefde moet niet verstikkend gaan werken.

  • Vissen: Vissen zijn heel emotioneel, liefdevol en beschermend. De overdaad aan liefde zorgt voor zelfverzekerde kinderen die ook van zichzelf kunnen houden. Je biedt je kinderen een veilig thuis waar ze zichzelf kunnen zijn en je zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Probeer soms wel los te laten, je liefde moet niet verstikkend gaan werken.

Ram: Je bent een sterk persoon met een winnaarsmentaliteit. De ram is een echte vechter en zal niet snel opgeven. Dit geef je ook aan je kinderen mee, echte doorzetters. Probeer echter te laten zien dat winnen niet alles is, en dat het oké is als ze niet overal de beste in zijn. Daar worden ze uiteindelijk gelukkiger van!

Stier: Jij bent er één van ‘niet lullen maar poetsen’, een praktische instelling is erg kenmerkend voor jouw moederschap. Je bent stabiel, niet snel van de wijs te brengen en je houdt je hoofd koel, ook met jengelende kinderen. Je bent organisatorisch sterk, jouw kids komen niet snel te laat op school. Pas echter wel op dat je de emotionele kant van het moederschap ook genoeg aandacht geeft, die is minstens zo belangrijk.

  • Tweelingen: Je bent pienter en intellectueel en je hecht veel waarde aan een kwalitatieve opleiding voor jezelf en je kroost. Je vindt het belangrijk dat je kinderen een goede algemene ontwikkeling hebben en zich interesseren voor maatschappelijke kwesties. Probeer hierin niet te rigide te zijn, je kids moeten wel zichzelf kunnen zijn. Als ze lekker de hele avond een computerspelletje willen spelen, moet dat ook gewoon kunnen.
  • Kreeft: Je droomt al sinds jongs af aan over het moederschap en zorgen zit in jouw natuur. Je bent lief, zachtaardig, consequent en je hebt echt alles over voor je kinderen. Je kinderen kunnen met alles bij jou terecht en je zal ze overal mee helpen. Pas echter wel op dat je jezelf niet vergeet, want alleen als je ook goed voor jezelf zorgt kan je een voorbeeld voor je kinderen zijn.
  • Leeuw: Je barst van de energie en dit maakt je een geweldige moeder om mee te spelen en mee op avontuur te gaan. Je levendige fantasie zorgt voor geweldige verhalen en spelletjes, je kinderen zullen zich met jou nooit vervelen. Pas wel op dat je niet altijd het centrum van de aandacht bent, je kinderen moeten ook aan de beurt komen.
  • Maagd: Je bent ambitieus, intelligent en pragmatisch ingesteld. Je voedt je kinderen gedisciplineerd op, met de blik op hun toekomst gericht. Zelfs het spelen doen ze volgens het boekje, maar pas je wel op dat je de controle soms loslaat? Niet alles hoeft goed of perfect te zijn, laat ruimte voor fouten. Hier leren ze alleen maar van.
  • Weegschaal: Je bent rustig, ontspannen en dit weerklinkt ook in je manier van opvoeden. Je bent vrij conflictmijdend ingesteld en je hebt een hekel aan ruzie en harde woorden. Probeer je kinderen echter wel te leren dat confrontatie niet iets is om bang voor te zijn, soms is het nodig. Daar worden ze sterker van!
  • Schorpioen: Je bent een echt familiemens en lekker thuis zijn met je gezin is eigenlijk het enige wat je nodig hebt om je echt gelukkig te voelen. Soms is het echter wel goed om even wat tijd voor jezelf te hebben om elkaars gezelschap weer echt te kunnen waarderen. Dit geldt voor jou, maar ook voor je kinderen!
  • Boogschutter: Je bent vrolijk, avontuurlijk en speels, je stikt van de ideeën voor leuke activiteiten met de kinderen. Je kinderen neem je overal mee naartoe, op vakantie, naar vrienden, maar ook naar dure restaurants en opgeprikte gelegenheden. Dit zorgt ervoor dat ze al wat meer van de wereld hebben gezien dan hun leeftijdsgenootjes. Zorg er echter voor dat het niet ten koste gaat van die zo belangrijke structuur in het leven van je jonge kids!

Bron: PureWow | Beeld ter illustratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.