Meteen naar de inhoud
Home » Wat GRAPPIG! Zie de wereld door de ogen van een kind in deze 10 verhalen!

Wat GRAPPIG! Zie de wereld door de ogen van een kind in deze 10 verhalen!

 • door

Kinderen zijn vaak de beste observeerders. Ze zien de wereld door heel andere ogen en zeggen steeds precies wat er hen in het hoofd schiet. Deze 10 verhaaltjes laten zien dat je de wereld heel anders kan zien als je de dingen niet zo serieus neemt. Een voorbeeld voor ons allen!

 1. De naakte bestuurster

Mijn kinderen hebben oog voor alle details. Maar soms zien ze zelf dingen die iedereen ontgaan. Ik was ooit met mijn kinderen op de baan. Plots komt er een cabrio langszij. Daarin zit een poedelnaakte vrouw die ons begroet. Als ik van de schok ben bekomen roept mijn 5-jarige zoon van op de achterbank, “Hé kijk, die vrouw heeft geen veiligheidsgordel om!”

 1. Het bijbelverhaal

Een kleine jongen ontdekt de oude familiebijbel in huis. Hij bladert door het oude boek en leest enkele passages. Dan vindt hij een gedroogd blad dat tussen de bladeren van het boek zit. Hij kan zijn ogen  niet geloven en roept naar zijn moeder, “Mams, ik heb het gevonden,” zegt hij, “het slipje van Adam en Eva!”

 1. Een net pak

Een meisje ziet hoe zijn vader zich klaarmaakt voor het feest van die avond. Hij trekt zijn beste kostuum aan en bekijkt zichzelf in de spiegel. “Zou je dat pak nu wel aandoen, paps,” zegt het meisje dan opeens. De vader snapt niet wat ze bedoelt en vraagt om uitleg. Het meisje kijkt haar vader indringend aan en zegt: “De vorige keer dat je dat pak aandeed, had je veel hoofdpijn de volgende dag!”

 1. De verloren jongen

Terwijl zijn moeder in de fitness is, verveelt haar 4-jarig zoontje zich dood. Hij ontsnapt aan het kinderverblijf en loopt wat rond. Op een of andere manier komt de jongen in de vrouwenkleedkamers terecht. Hij wordt ontvangen op geroep en getier terwijl vrouwen in paniek naar een handdoek grijpen. Het kind kijkt de vrouwen met grote ogen aan. Als hij van de schok is bekomen zegt hij, “Wat is er toch mis met jullie? Hebben jullie nog nooit een kind gezien?”

 1. De eerste week

Na de eerste week op school vertelt mijn dochter hoe het haar daar vergaat. Ze is totaal gefrustreerd en zegt dan, “Je reinste tijdverlies! Ik kan niet lezen, schrijven of rekenen. En praten mag ik ook al niet!”

 1. Wie is aansprakelijkheid?

Een lerares uit het basisonderwijs schrijft, “Ik heb al een hoop kinderen gezien en ik dacht dat ik alles wel gezien had. Maar dit kind was nieuw. Op de eerste dag dat hij mijn klas binnenkwam, gaf hij mij een briefje. Daarop stond: “De uitspraken van dit kind reflecteren niet de meningen van zijn ouders. Wij zijn niet aansprakelijk voor zijn uitingen.”

 1. Vriend en helper

Een politieagent bekijkt de graffiti op een schoolgebouw. Hij staat voor de muur als er plots een kind op hem afkomt. Met grote ogen vraagt hij: “Ben jij een politieagent?” “Dat klopt,” zegt de agent. Hij neemt zijn boekje tevoorschijn om de overtreding te noteren. De jongen vraagt hem, “Mijn moeder zeg dat je altijd hulp mag vragen aan een agent, is dat waar?” “Maar natuurlijk,” antwoordt de agent goedschiks. De jongen steekt een voet uit en zegt, “Kan je toevallig mijn veter vastbinden?”

 1. Misdadiger op vier poten

Na een lange shift mag een politieagent met zijn hond naar huis. Hij laat de hond in de auto en wil dan zelf achter het stuur plaatsnemen. Maar dan ziet hij plots een jongen voor zich die hem met grote ogen aanstaart. Hij kijkt naar de hond, dan weer naar de agent, en opnieuw naar de hond. “Is dat een hond,” vraagt de jongen plots. “Dat is wel duidelijk,” antwoordt de agent. Er valt een ongemakkelijk stilte. Na een poosje staren zegt de jongen uiteindelijk, “Wat heeft ie gedaan?”

 1. Tandenjackpot

Tijdens de zomervakantie vergezelt een 5-jarig meisje haar moeder die eten ronddeelt aan ouderlingen. De dochter vindt het spannend om zo samen op stap te gaan en observeert alles met veel aandacht. Er is echter één ding dat haar aandacht volledig opeist. Ze ziet een gebit in een glas water liggen. Ze wenkt naar haar moeder en fluistert dan in haar oor, “Dat gaat de tandenfee nooit geloven!”

 1. Ketchup

Tijdens het middagmaal worstelt een vrouw verwoed met de fles ketchup. Er komt maar niets uit. Dan gaat plots de telefoon. Terwijl zijn moeder blijft proberen de ketchup uit de fles te krijgen, beantwoordt haar zoon de oproep. De moeder hoort hem dan zeggen, “Nee, mijn moeder kan nu niet aan de lijn komen, ze zit weer aan de fles.”

Wat een heerlijke verhaaltjes. Deze kinderen zijn zo naïef dat je alleen maar kan glimlachen en ze een dikke knuffel geven!

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook

Born: Rosey News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.