Meteen naar de inhoud
Home » Handig! Op déze manier zal jouw nagellak veel minder snel afbladderen

Handig! Op déze manier zal jouw nagellak veel minder snel afbladderen

  • door

Wist jij dat azijn onmisbaar is bij mooi gelakte nagels?

Niks zo ergerlijk als je mooi gelakte nagels die na een dag alweer gaan bladderen. Al dat werk voor niks en daar word je niet blij van. Daarom vertelt Tips en Weetjes je vandaag dé manier om je nagels te lakken. Op deze manier kan jij veel langer genieten van dat prachtige kleurtje op je nagels.

 

  • Allereerst is het belangrijk om je nagels goed schoon te maken voordat je begint met lakken. Azijn is voor veel dingen te gebruiken en ook hierbij speelt dat middel weer een rol. Pak een wattenstaafje en doordrenk deze in azijn. Maak daarmee je nagels schoon en je zal zien dat de nagellak veel beter hecht.
  • Daarna is het van belang om een goede basislaag te gebruiken, ook wel een basecoat genoemd. Dit is belangrijk als je wil dat je nagellak goed blijft zitten. Daarbij voorkomt het dat je nagels geel worden door het vele lakken en dat er nare plekjes ontstaan.
  • Daarbij is het ook belangrijk dat je dunne laagjes nagellak aanbrengt. Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak.
  • Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk. Dit beschermt de nagellak voor effecten van buiten af. Ook beschermt het de nagellak tegen scheurtjes en krasjes. Daardoor ziet het er een stuk langer veel mooier uit.
  • Tot slot is het slim om je goed gedroogde (!) nagellak even onder de koudwaterkraan te houden. Hierdoor hard de nagellak snel uit en blijft het extra lang zitten.

Veel plezier met je mooi gelakte nagels. Heb jij ook een tip voor mooi gelakte nagels? Laat het ons weten!

Bron: Flair | Beeld ter illustratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.