Meteen naar de inhoud
Home » HEFTIG: de facelift van deze Amerikaanse vrouw ging totaal mis… ‘Het voelde alsof ik het gezicht had van een buitenaards wezen’

HEFTIG: de facelift van deze Amerikaanse vrouw ging totaal mis… ‘Het voelde alsof ik het gezicht had van een buitenaards wezen’

  • door

Carol

Carol was een prachtige vrouw, totdat ze bezweek voor een facelift..

De 54-jarige Carol Bryan uit de Amerikaanse staat Florida maakt een ware nachtmerrie door. Haar uiterlijk is erg belangrijk voor haar, ze begon al vroeg met modellenwerk.

Zoals zovelen wilde Carol alles doen om haar schoonheid zo lang mogelijk te behouden en klopte ze al meermalen aan bij de plastisch chirurg voor botox-injecties, maar toen ze ook een keer een filler probeerde ging het helemaal mis. Een corrigerende procedure maakte alles nog veel erger… Een vervormd en opgezwollen voorhoofd, dichtgedrukte ogen… Het was zo erg dat Carol niet meer in de spiegel keek. “Het voelde alsof ik het gezicht had van een buitenaards wezen”, vertelt Carol. “Mijn voorhoofd was zo zwaar dat het over mijn ogen zakte en ik het omhoog moest tapen om nog iets te kunnen zien.” Het was zo erg dat Carol zelfs overwoog om zelfmoord te plegen. De dokters hadden verteld dat een beetje meer volume in haar voorhoofd en kaak jaren van haar leeftijd af zouden snoepen, maar het werd verkeerd gebruikt.

Aanvankelijk had niemand door dat er iets mis was, iedereens gezicht is opgezwollen na een cosmetische ingreep. Maar toen de zwellingen op Carols gezicht na drie maanden nog niet weg waren was het duidelijk dat het totaal mis was gegaan.

“Ik zag er verschrikkelijk uit” vertelt Carol. Een corrigerende procedure zou worden uitgevoerd, maar dit maakte het alleen maar veel erger. Haar voorhoofd moest ‘ontzweld’ worden, maar een oogzenuw werd geraakt. Hierdoor raakte Carol ook nog eens blind aan haar rechter oog. Ze leefde drie jaar lang als een kluizenaar, zag geen familie en vrienden en ging de straat niet meer op. Haar dochter haalde haar uiteindelijk over om toch nog onder het mes te gaan, deze keer met positief resultaat. ,,De pijn van die procedures is niet te beschrijven”, zegt ze. ,,Het ergste was de transplantatie van huid van mijn rug naar mijn voorhoofd. Die duurde 17 uur.” Toch zou Carol niets veranderen als ze opnieuw zou mogen beginnen, ongeacht haar lange lijdensweg. “Het gaf me een doel in mijn leven. Ik maak mezelf hard voor striktere regels voor plastisch chirurgen en bewustwording van patiënten. Ik hoop dat iedereen die mijn verhaal leest, beseft dat diegene mooi is zoals hij of zij is.”

Carol’s gezicht was totaal misvormd na de injecties 

Carol2

De ergste schade is weer weg-geopereerd en Carol durft gelukkig weer over straat. Foto: Carol vroeger en nu

Carol1

Brr…. Wij blijven ver weg bij de plastisch chirurg! Want wat is er mis met gewoon oud worden? Precies… Helemaal NIETS!

Bron: AD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.