Meteen naar de inhoud
Home » Helemaal zat van muggen in de tuin? Zet DEZE planten dan buiten, het helpt echt!

Helemaal zat van muggen in de tuin? Zet DEZE planten dan buiten, het helpt echt!

  • door

Heerlijk muggenvrij in je tuin zitten, wat wil je nog meer?

Iedereen kent het probleem wel en wij worden er elke zomer weer hélemaal gek van. Je zit lekker in de tuin te genieten van een drankje en de zon en ineens begint het te jeuken. Je kijkt naar de plek des onheils en jawel, een muggenbult. Die rotbeesten lijken zich elke minuut 10 keer voort te planten en met je elektrische vliegenmepper kom je ook niet ver.

Hoe kan je er nu voor zorgen dat die prikkende ellendelingen nu uit je buurt blijven? Simpel, door de juiste planten te kiezen. Muggen hebben een ontzettende hekel aan bepaalde plantensoorten, waardoor ze uit je buurt blijven en jij ongestoord van heerlijke zomeravonden kan genieten. En de tuin ziet er ook nog eens hartstikke gezellig uit met al die kleurige planten en bloemen. Dus, op naar het tuincentrum voor de volgende planten:

  1. Lavendel: wij vinden het heerlijk, maar muggen hebben een hekel aan de kenmerkende geur van lavendel. De prachtige paarse bloemen staan prachtig in de tuin, wij zijn overtuigd!
  2. Citroenmelisse: het is bekend dat muggen niet blij worden van citroengeur, daarom werken citronellakaarsen ook altijd zo goed. Die geven echter wel een héél sterke geur af, terwijl citroenmelisse een stuk subtieler is. Wist je dat je er ook heerlijke thee van kan maken? Een win-win situatie als je het ons vraagt!
  3. Basilicum: één van onze lievelingskruiden, we hebben het dan ook altijd in huis. In de tuin werkt dit heerlijke kruid ook nog eens geweldig tegen die rottige muggen! Het geeft al een sterke geur af zonder dat je de blaadjes hoeft te kneuzen.
  4. Kattenkruid: waar je kat zielsgelukkig van wordt is een geweldige muggen-afstoter. Iedereen blij dus!
  5. Munt: ook al zo’n heerlijk kruid dat je overal doorheen kan gooien, van thee tot couscous-salade. En lekker dat het ruikt! Daar denkt de mug echter anders over, die hebben er een grondige hekel aan.

Dus, jij zit binnenkort ongestoord in een heerlijk geurende tuin van je drankje te genieten. Proost!

Bron: Good Housekeeping | Beeld ter illustratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.