Meteen naar de inhoud
Home » Heren, opgelet: dit kan er gebeuren als je te veel por-no kijkt

Heren, opgelet: dit kan er gebeuren als je te veel por-no kijkt

  • door

P0rno kijken: het is niet zo onschuldig als je denkt. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat overdadig naar p0rno surfen een vreemd neveneffect heeft. Bij mannen ten minste, want vrouwen blijven er vreemd genoeg van gespaard.

De opkomst van het internet heeft ook p0rno wereldwijd extreem toegankelijk gemaakt. Eerder toonde een studie al aan dat de helft van de 11- tot 16-jarigen al online p0rno heeft bekeken – de meesten van hen zelfs voordat ze de leeftijd van 14 bereikten.

Dat lijkt op zich niet zo zorgwekkend, maar nieuw onderzoek uit de Verenigde Staten heeft nog iets heel anders aan het licht gebracht. De studie is gebaseerd op twee vragenlijsten die werden uitgevoerd bij 300 mannen en vrouwen van tussen de 20 en 40 jaar, allen patiënten van een urologisch ziekenhuis.

Gebrek aan ‘goesting’

Buitensporig veel p0rno kijken, zo klinkt het in de resultaten, kan de kans op sek-suele stoornissen bij mannen drastisch verhogen. Volgens het onderzoek hebben mannen die vaak hun toevlucht in online p0rno zoeken vaker desinteresse in se-ks met een échte partner, en is het voor hen moeilijker om in de slaapkamer contact te maken met hun partner. Vrouwen daarentegen lijken van dit effect totaal gespaard te blijven.

(lees verder onder de foto)

FOTO: JWBLINN – FOTOLIA

Zo’n 20 procent van de ondervraagde mannen beweerde drie tot vijfmaal p0rno te kijken per week. 4 procent beweerde mast-urberen bij p0rno fijner te vinden dan vrij-en met hun partner. Onderzoekers vonden een hoge correlatie tussen de mannen die vaak p0rno kijken en zij die te kampen hadden met een gebrek aan ‘goesting’ of zelfs met erecti-estoornissen.

Stukje van de puzzel

“Het aantal organische oorzaken voor erecti-estoornissen in deze leeftijdsgroep is extreem laag”, legt Dr. Matthew Christman, uroloog aan het Naval Medical Centre in San Diego uit. “We moeten dus een andere oorzaak gaan zoeken voor de stijging van het aantal gevallen van erecti-estoornissen in deze groep. P0rno, geloven wij, kan een stukje van die puzzel zijn.”

De bewakingscamera filmt hoe een man DEZE vrouw in een lift betast. Maar wacht tot je ziet wat er bij seconde 00:21 gebeurt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.