Meteen naar de inhoud
Home » Ze hield erg veel vocht vast in haar voeten, maar met deze 6 trucs was dat zo verholpen! Makkie zeg!

Ze hield erg veel vocht vast in haar voeten, maar met deze 6 trucs was dat zo verholpen! Makkie zeg!

  • door

Opgezwollen handen en voeten zijn verleden tijd

gezwollen1

Wist je dat het overgrote deel van de bevolking serieus last heeft van opgezwollen ledematen door het vasthouden van teveel vocht in het lichaam? Vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en niet alleen tijdens de zwangerschap. Je bent dus echt niet de enige als je hier ook last van hebt. Vooral nu het wat warmer wordt, lukt het afdrijven van vocht minder goed. Gelukkig hebben we nu 6 simpele trucjes gevonden waarmee vocht vasthouden verleden tijd is!

Alle zes de tips die we in dit artikel hebben beschreven zijn uit te proberen, ook in combinatie met elkaar. Sommige lichamen reageren beter op het ene trucje dan op de ander. Probeer dus voor jezelf uit te vinden welke het best bij je past.

Tip 1: Drink veel water
Het klinkt een beetje tegenstrijdig: vocht afdrijven door vocht te drinken. Maar juist door veel water te drinken drijf je vocht uit je lichaam. Door je lichaam goed te blijven hydrateren is het beter in staat om vocht af te drijven via de huid en om te ‘vechten’ tegen de vochtophoping in het lichaam.

Tip 2: Week in natuurlijk zout
Voeg in een bak, teil of emmer een flinke hoeveelheid zout toe. Bijvoorbeeld Epsom zout, dat is een grof natuurlijk zout veelal verkrijgbaar bij drogisterijen of bijvoorbeeld winkel ‘De Tuinen’. Leg je opgezwollen ledematen in een bak met lauwwarm water met het zout en laat weken voor tenminste een half uur per keer. Het zout onttrekt het vocht via de huid uit het lichaam. Je kan ook een zout bad nemen.

Tip 3: Olie je in met appelazijn
Koop een flesje appelazijn bij de supermarkt en smeer je daarmee in voordat je gaat douchen. Laat even intrekken en stap daarna onder de douche om het af te spoelen. Appelazijn onttrekt ook het vocht uit het lichaam en schijnt heel goed te werken (niet zelf uitgeprobeerd nog).

gezwollen2

Tip 4: Leg je voeten omhoog
Als je last hebt van opgezwollen voeten of handen dan kun je die omhoog leggen waardoor het vocht vanuit je voeten of handen naar beneden zakt. Doe dit door je voeten bijvoorbeeld op een kussen of een tafel te leggen en als je slaapt door de onderkant van je matras te verhogen.

Tip 5: Neem magnesium supplementen
Magnesium heeft vochtafdrijvende kenmerken en werkt goed tegen opgezwollen ledematen. Bij de drogist kun je magnesium pilletjes kopen die je 1 of tweemaal daags moet innemen. Daarnaast zit magnesium ook in: granen, bonen, noten, eieren, yoghurt, magere melk, groene bladgroenten, vis, mager vlees en gevogelte.

Tip 6: Sport!
Ja, dat blijft toch wel 1 van de belangrijkste dingen om in goede vorm te blijven: sporten. Pak het op of ga er mee door, maar doe het in ieder geval niet NIET! Beweging van het lichaam en zweten zorgt voor een zeer snelle vochtafdrijving.

Succes! We hopen dat deze tips helpen om met een goed gevoel die zomerse slippertjes aan te kunnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.