Meteen naar de inhoud
Home » Hoe vreselijke beenkrampen in het midden van de nacht, die je doen vergaan van de pijn, te voorkomen.

Hoe vreselijke beenkrampen in het midden van de nacht, die je doen vergaan van de pijn, te voorkomen.

  • door

Als jij in het midden van de nacht ook wel eens last hebt van de ondraaglijke beenkrampen, dan vraag je je ongetwijfeld af hoe je er vanaf kunt geraken. Ze zijn niet alleen hoogst onaangenaam, maar verstoren je slaappatroon en verpesten daardoor ook de volgende dag je dagelijkse bezigheden. We hebben hier enkele goede remedies voor je, maar eerst gaan we even de oorzaken na.

Wat zijn nachtelijke beenkrampen?

Doorgaans zijn het de kuitspieren die ’s nachts pijn doen, maar de pijn kan zich ook uitstrekken tot de dijen. De kramp wordt veroorzaakt door onvrijwillige spiersamentrekkingen of ook wel spasmen genoemd.

Waarom gebeurt het?

De voornaamste oorzaak is overbelasting van de spieren gedurende de dag, bijvoorbeeld door te lang neer te zitten. Vaak hebben mensen boven de 40 er last van omdat de spiermassa dan begint af te nemen. Dit leidt ertoe dat spieren minder actief zijn en dat resulteert dan in nachtelijke spierkrampen. Ook uitdroging en diabetes zijn gerelateerd aan dit fenomeen.

Wat te doen?

In geval van spierkramp tijdens de nacht helpt het om je benen te strekken. Ook langzaam rondlopen om de bloedcirculatie te stimuleren werkt heilzaam. In de onderstaande video tonen we je enkele natuurlijke middeltjes om nachtelijke spierkrampen een halt toe te roepen.

DEEL deze nuttige tips met je vrienden op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.