Meteen naar de inhoud
Home » Hoevelaken rouwt op dag van uitvaart Romy

Hoevelaken rouwt op dag van uitvaart Romy

  • door

In Hoevelaken hangen sinds vanmorgen de vlaggen halfstok. Vandaag vindt in de gemeente de uitvaart plaats van Romy, het 14-jarige meisje dat vorige week door een misdrijf om het leven is gekomen.

Zowel de dienst als de begrafenis van Romy vindt in besloten kring plaats. De rouwstoet vertrekt rond 15:00 uur van de Eshof-kerk naar de begraafplaats. De stoet zal op het Aalstplein kort stilhouden, waar vriendinnen van Romy zullen spreken. Daarna rijdt de stoet naar de begraafplaats.

Bekenden van school

Bij de muziekkapel in Hoevelaken is een gedenkplek ingericht voor Romy. Daar zijn inmiddels heel veel bloemen en knuffels neergelegd. De stoet houdt even stil bij deze plek. RTL Nieuws zendt dit deel van de uitvaart live uit.

De gedenkplek bij de muziekkapel in Hoevelaken (foto: ANP)

De verdachte in het onderzoek naar de dood van Romy heeft toegegeven dat hij het meisje uit Hoevelaken seksueel heeft misbruikt en verantwoordelijk is voor haar dood. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Lunteren, een dorp in de gemeente Ede in Gelderland. De twee kenden elkaar van school.

Het lichaam van Romy werd op vrijdag 2 juni gevonden in het water aan het Emelaarspad in Achterveld, een dorp in de provincie Utrecht.

Schok in Hoevelaken om dood meisje:

Bron:RTL Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.